Facebookgrundaren Mark Zuckerberg skrattar hela vägen till banken.
1 av 3
Facebookgrundaren Mark Zuckerberg skrattar hela vägen till banken. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
På torsdag rullas videoannonserna ut enligt Wall Street Journal.
2 av 3
På torsdag rullas videoannonserna ut enligt Wall Street Journal. - Foto: AP/Scanpix
Frågan är bara: Hur reagerar användarna?
3 av 3
Frågan är bara: Hur reagerar användarna? - Foto: Ap

Autospelande videoannonser till Facebook – på torsdag

Snart kan ditt Facebookflöde vara totalförstört. På torsdag väntas det dyka upp videoannonser på det sociala nätverket. Videoannonser med autoplay.


En lönsam marknad

Genom att tillhandahålla videomöjligheter åt annonsörer hoppas Facebook sno åt sig en del av den stora amerikanska annonsmarknaden för teve. Annonsörer väntas spendera 433 miljarder kronor där nästa år.

Planerna har funnits sedan länge. Men nu tyder allt på att Facebook till slut gör slag i saken och börjar med videoannonser.

Enligt insatta källor till Wall Street Journal kommer det sociala nätverket att gå ut med nyheten redan under tisdagen. På torsdag väntas annonserna dyka upp i användarnas flöden – både på datorn och i mobilen.

Första reklamen: En filmtrailer

Annonserna kommer att spelas upp automatiskt i användarnas flöden – oavsett om de klickar på dem eller ej. En av de första kommer vara en kort trailer för den kommande biofilmen "Divergent".

Det är dock oklart hur långa videoklippen kommer att vara. Tidigare uppgifter har gjort gällande att det rör sig om max 15 sekunder.

Sköt upp lansering

Enligt Wall Street Journal har flera företag redan producerat Facebookanpassade annonser – men dessa tvingades läggas på is eftersom Facebook sköt upp lanseringen.

Det är ännu oklart om annonserna kommer att införas över hela världen direkt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.