Beatrice Ask
Beatrice Ask – en global nätsuccé - Foto: Bildkälla: Maja Suslin / TT / Annika Af Klercker / TT

Beatrice Ask – en global nätsuccé

VIsst blev justitieministerns satirmiss på Facebook en världsnyhet – men framför allt så har historien blivit en global nätsuccé. På Reddit och Imgur flödar skämten om Beatrice Ask.


Världsnyhet

Efter att The Local-artikeln hamnat överst på Reddits startsida plockades nyheten om Ask upp av nyhetsbyrån AP. Detta innebar att artikeln om hennes blunder hamnade på flera stora nyhetssajter, däribland Huffington Post, The Guardian och Washington Post.

Det började med en ordentlig miss av justitieminister Beatrice Ask på Facebook. Dels vet hon tydligen inte att det är högst otroligt att någon överdoserar cannabis. Dels vet hon inte skillnaden mellan en vanlig nyhetssajt och satirsajten Daily Currant.

Via ett svenskt Hitlerhån har reaktionerna på Asks miss blivit globala. Den engelskspråkiga tidningen The Local skrev om Hitlervideon, en artikel som sedan hamnade allra högst upp på den sociala länktipsningssidan Reddits förstasida.

Reddit har totalt 3 miljarder sidvisningar i månaden, enligt Daily Dot.

"I'm not with her"

I tråden jämfördes hon med den amerikanske kongressledamoten Hank Johnson, som trodde att ön Guam skulle kunna tippa över om det stod tillräckligt många på ena sidan. En annan tog upp Kanadas före detta försvarsminister Paul Hellyer, som i dagarna hävdat att minst fyra utomjordiska arter besökt Jorden under flera tusen år.

Sent på tisdagskvällen toppade en bild om Ask sajten Imgur, där användare laddar upp bilder av många olika slag. Sajten har 3,4 miljarder sidvisningar i månaden.

Att Ask toppade Imgur fick en svensk användare att lägga upp den här gifbilden:

Proppen ur på "Sweddit"


På Reddits svenska underforum har skämten och hånen givetvis haglat om Ask. Den här seriestrippen från humormagasinet Statens ovänner var ett av de som lades upp:

Andra har roat sig med att lista saker som är möjliga med Ask fast de inte är normala.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.