Karen Gravano vill ha pengar.
1 av 4
Karen Gravano vill ha pengar.
Hon är dotter till förre maffiabossen Sammy Gravano.
2 av 4
Hon är dotter till förre maffiabossen Sammy Gravano. - Foto: TT BILD / AP
Nu stämmer hon tillverkarna Rockstar på 260 miljoner.
3 av 4
Nu stämmer hon tillverkarna Rockstar på 260 miljoner. - Foto: AP / SCANPIX
Spelet gjorde supersuccé.
4 av 4
Spelet gjorde supersuccé. - Foto: AP / SCANPIX

Maffiadotter stämmer GTA: "Karaktären baserad på mig"

Karen Gravano anser att utvecklarna av GTA V har utnyttjat hennes historia – och stämmer företaget på 260 miljoner kronor.


"Varför langar föräldrar dessa hemska spel till sina barn?"

Den frågan ställer sig Erica Lindblom i ett Facebookinlägg om tevespelet GTA.

Och inlägget har fått enorm spridning.

Tevespelet GTA V blev föga förvånande en hypersuccé men lyckas också uppröra på en mängd olika sätt.

Vissa tycker att det är skadligt för barn, andra stämmer speltillverkaren Rockstar Games eftersom att de tycker att spelkaraktärer är baserade på dem själva.

Det sistnämnda gäller Karen Gravano som nu stämmer företaget på 40 miljoner dollar, motsvarande nästan 260 miljoner svenska kronor, skriver Daily News.

"Dotter till maffiaboss"

Gravano är dotter till maffiabossen Sammy "The Bull" Gravano, känd som mannen som golade ner den legendariske bossen John Gotti. En av karaktärer i GTA V, "Sammy (Sonny) Bottino", anses allmänt vara baserad på The Bull och i spelet involveras även hans fiktiva dotter "Antonia Bottino".

En karaktär som Gravano alltså anser är baserad på henne. Inte minst för att "Antonia" inte får vara med i en teveshow vid namn "Wise Bitches". Något som kopplas samman med verklighetens Gravano som medverkat i det populära teveprogrammet "Mob Wives".

"Inga kommentarer"

"Trots att käranden har den största respekt för författarna och skaparna av GTA V anser hon att hennes berättelse är unik och att den är hennes att berätta", står det i stämningsansökan enligt Daily News.

– Vi kommenterar inte juridiska frågor, säger en talesperson för Rockstar till Daily News.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.