"Pottish" spelar Counter-Strike: Global Offensive för Barncancerfonden. Han har hittills samlat in över 10 000 kronor.
"Pottish" spelar Counter-Strike: Global Offensive för Barncancerfonden. Han har hittills samlat in över 10 000 kronor. - Foto: twitch.tv Faksimil

Samlar in pengar till Barncancerfonden – med Counter-Strike

UPPDATERAD. 17-årige gamern Pontus "Pottish" Janbjer från Falun hade som mål att samla in 8 000 kronor till Barncancerfonden. Nu är hans insamling uppe i en summa på över 10 000 kronor. – Om jag ska vara ärlig så trodde jag aldrig att vi skulle kunna nå 5 000 kronor ens, säger Pontus till Nyheter24


Pontus 24 timmars livestream är avslutad

Men du kan fortsätta följa honom och insamlingen på Facebook. Livestreamingen kommer att återupptas i morgon

FALUN. Pontus "Pottish" Janbjer, 17, streamar live via sin kanal på twitch.tv när han spelar Counter-Strike: Global Offensive. 

Inget märkvärdigt kan tyckas, men bara genom detta har "Pottish" kunnat samla in över 10 000 kronor till Barncancerfonden. Hans mål var 8 000 kronor under 24 timmar. 

 – Jag vill inte att barns drömmar ska bli stoppade på grund av att de får cancer. Jag är en hjälpsam person som vill hjälpa andra som har det svårt, säger Pontus till Nyheter24 om tanken bakom initiativet.

"Streama varje dag"

– Jag startade allting med en 24 timmars stream, och i fortsättningen så kommer jag att försöka streama minst 6 timmar varje dag tills mitt lov är slut.

Hittills har han fått in pengar från 66 bidragsgivare.

Pontus insamling till Barncancerfonden pågår ända fram till den 30 april

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.