Efter attacken – så gick det för katten som sparkades iväg

Klippet på mannen som sparkar iväg en katt spreds som en löpeld över internet. Men vad hände med katten?


Djurplågaren

Mannen som sparkade katten är 21-år. Han har blivit arresterad vid åtta tidigare tillfällen, bland annat för knivrån och arresterade honom för grov misshandel.

Han kommer att åtalas för djurplågeri. Visar det sig att katten har inre skador kan brottsrubriceringen komma att skärpas.


NEW YORK. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur 21-årige Andre Robinson lade upp ett klipp på Facebook där han sparkar på en herrelös katt så att den flyger flera meter. 

Robinson lyckades reta upp upp halva internet, som lokaliserade den elaka kattplågaren så att polisen kunde gripa honom.

Var social

Enligt grannar brukade katten ströva omkring i området och var glad och busig, men efter misshandeln är det ingen som sett katten på flera dagar. Tills nu. När djurvänner tillsammans med polis lyckats spåra den misshandlade katten.

Katten, som invånarna i kvarteret tidigare döpt till King, hade inga synliga skador. Men man har ändå transporterat katten till en veterinär. 

– Den var helt klart vettskrämd, berättar djurskyddsarbetaren Dorit Shani, för Daily News.

Se när katten återfinns nedan.


Den första och otäcka videon. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.