Snart i Googles ägo?
1 av 2
Snart i Googles ägo?
Så här ser Twitch ut i dag.
2 av 2
Så här ser Twitch ut i dag. - Foto: Faksimil Twitch.tv

Google vill köpa Twitch

Snart kan Google ha lagt band på en av världens största streamingsajter för e-sport och gaming. Men Twitch är knappast en billig affär.


45 miljoner användare

Twitch uppger att de har 45 miljoner användare varje månad och 1 miljoner medlemmar som laddar upp videos.

6,6 miljarder kronor. Så mycket kan Google få betala för att köpa video- och datorspelsplattformen Twitch, som bland annat används för att livestreama e-sport.

Affären skulle bli den största för Google-ägda Youtube och är mycket nära att bli verklighet, enligt källor till Variety.

Kan vara hot mot konkurrensen

Tidningen uppger att Google redan aviserat budet hos amerikanska myndigheter, eftersom de troligen kommer vilja granska om det anses vara ett hot mot konkurrensen inom onlinevideo.

Google köpte just Youtube för knappa 12 miljarder kronor 2006.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios app i mobilen är delvis ur funktion. Felmeddelandet som visas för användare anger att SR har tekniska problem.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.