Några av TeamProPains skapelser.
1 av 5
Några av TeamProPains skapelser. - Foto: Faksimil / Montage
Titanic - Minecraft edition
2 av 5
Titanic - Minecraft edition
Minas Tirith i Sagan om Ringen - Minecraft edition
3 av 5
Minas Tirith i Sagan om Ringen - Minecraft edition
Lejonkungen - Minecraft edition
4 av 5
Lejonkungen - Minecraft edition
Robert Salenius - teamleader för TeamProPain
5 av 5
Robert Salenius - teamleader för TeamProPain

Från Lejonkungen till Titanic – i Minecraft

Hur hade världen sett ut om allt var byggt av små proportionerliga kuber?
Nyheter 24 har pratat med några som är experter på just detta – att illustrera hur världen och andra fenomen kan se ut i spelet Minecraft.


Detta är Minecraft

Minecraft är ett så kallat ”open world”-spel där syftet är att låta spelarna utforska och bygga saker av olika slag med hjälp av olika symmetriska block som representerar olika material så som till exempel sten, mineraler eller trä. Man kan antingen välja att bara bygga eller spela efter olika spelstilar.

Minas Tirith i Sagan omRingen, Titanic, Lejonkungen och Dreamhack. Alla är exempel på objekt ochlandskap som killarna i TeamProPain har byggt upp på sin fritid. Detsistnämnda är ett av de större projekten ochsom tagit killarna nästan tre månader att göra.

– Vi var på Dreamhack nu ivintras och satte oss och gjorde ett jul-tema till eventet vilket slutade medatt det blev populärt. Då fick vi en idé om att illustrera hela Dreamhack idetalj – allt från parkeringen utanför, sovsalarna och de olika hallarna, sägerRobert Salenius, teamleader för TeamProPain, till Nyheter24.

Hur gör ni egentligen när ni bygger? 

– Vi använder oss av speletMinecraft där vi sitter och kommunicerar och ger tips och idéer på hur vi kanbygga bättre. Vi arbetar utefter bilder och klipp från Youtube för att försökafå allt att se så exakt ut som möjligt, hur många vi är beror på, ibland ärnågon själv, annars är vi tre eller fler.

Byggkillarna i TeamProPainbestår av Robert själv, Johan som tar hand om hemsidan och lägger ut nyhetersamt Michael som sköter kontakten med sponsorerna och bokar resor och event. Ingen av killarna jobbar eller har någon större erfarenhet av bygg- ellerarkitekturbranschen sedan tidigare.

– Johan jobbar med attförädla betong och jag som elektriker, det är det närmsta vi kan komma, men närvi bygger annars så slås våra skallar ihop till en enda stor, säger Robert.

Vill bli större

Att killarna vill fortsättaoch bli större på det de gör är ingen tvekan.

– Vi lyssnar på de som kollarpå våra videoklipp och går utefter vad de vill se. Kan vi bygga det så försökervi göra det. Vår största önskan är att jobba med detta på heltid och kunna visafolk vad vi går för, säger Robert.

Vill man se killarnas projektoch vad de byggt hittills kan man gå in på deras Youtubekanal som ni hittar här.

Titanic med hela historien bakom

Lejonkungen

Minas Tirith i Sagan om Ringen

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!