Jagas på Facebook efter brutal hundmisshandel

En man i Mexiko ses dra runt på en hund i bakbenen och samtidigt sparka på dess kropp. Nu jagas han på nätet.


Problem i Mexiko

Enligt Mirror har mexikanska myndigheter tagit krafttag mot djurplågeri den senaste tiden. Bland annat har cirkusar som behandlat djur illa straffats med dryga böter.

MEXIKO. En vild jakt pågår på Facebook efter en man som i ett klipp ses sparka på en hunds kropp samtidigt som han håller i samma hund i bakbenen.

Den försvarslösa gatuhunden gnyr av smärta samtidigt som mannen fortsätter sparka. Videon, som tycks vara inspelad i Mexiko, lades först upp på Facebook av en av mannens vänner, som enligt Mirror skrev att det "inte var mer än vad gatuhundar förtjänar".

"Kan uppmuntra andra"

På grund av all ilska som riktades mot de inblandade plockades till slut videon och kontot ned – men nu har klippet dykt upp på nytt hos en annan person som hunnit spara ned det. Där har det fått över 93 000 delningar på en vecka.

Enligt Leticia Varela hos polisen i Mexico City är det viktigt att de ansvariga ställs till svars – av flera anledningar.

– Vi ser inte bara detta som djurplågeri utan vi tror också att beteende som detta kan uppmuntra andra att kopiera tilltaget om de skyldiga inte grips och straffas, säger hon enligt Mirror.

Se klippet här (varning för starka bilder):


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!