Reinfeldts "Wolf of Wall Street"-tal – en facebookraket

I en video visar Erik Thunberg vad Fredrik Reinfeldt borde ha gjort i stället för att avgå.


Erik Thunberg, 25, följde söndagens val bland annat på Facebook. Han såg hur någon spred ett klipp från Wolf of Wall Street – det kända "I'm not fucking leaving-talet" från filmen – tillsammans med texten "Så här borde Reinfeldt ha gjort". 

Klippet var simpelt gjort, en mobilfilm på en skärm, så Erik bestämde sig för att göra ett eget. 

– Den fick ganska snabbt spridning, men jag tänkte att det gick att utveckla det, och göra något lite roligare av det, säger han till Nyheter24.

Blev en raket

Eriks video fick genast stor spridning. På knappt ett dygn har det nu gillats av närmare 12 000 personer och delats av drygt 1 600. 

– Det är otroligt roligt. Jag är inte förvånad över att den blev populär, men jag trodde inte att det skulle explodera på det viset som det har gjort.

"Kommer sakna Reinfeldt"

Efter Fredrik Reinfeldts tal på valnatten har flera hyllningar dykt upp i sociala medier. Det verkar som att många kommer att sakna honom, och Erik är en av dessa.

– Ja, jag kommer nog att sakna Reinfeldt. Jag tycker trots allt att han har varit en statsminister man har kunnat vara stolt över och min önskan är att han på riktigt hade agerat som i klippet.

Se klippet här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Reinfeldt ha gjort så här i stället?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.