Så här ser Rickard Söderbergs vikingabild ut.
1 av 2
Så här ser Rickard Söderbergs vikingabild ut. - Foto: Rickard Söderberg / Facebook
Rickard Söderberg i Melodifestivalen.
2 av 2
Rickard Söderberg i Melodifestivalen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON / TT

Här är vikingabilden för tolerans och kramar

Rickard Söderberg – en riktig viking.


Under tisdagen har företaget Nordic Wear, som till större delen tycks rikta sig mot högerextrema kretsar och säljer kläder med nazistiska symboler, uppmärksammats för sin homofobiska bild som det delade från sin Facebooksida. Företaget la upp en bild på att paraply som skyddar en heterofamilj mot en regnbåge med texten "Tyvärr säljer vi inte paraplyer. Men hade vi gjort det, hade de fungerat såhär!". På sin Facebook sida kallar företaget det för "ett ställningstagande för kärnfamiljen".


Bildkälla: Faksimil / Facebook

En av personerna som reagerade på det hatiska budskapet var sångaren och debattören Rickard Söderberg. På sin Facebooksida svarade han med en egen bild. Den innehöll motsatsen – ett regnbågsparaply som skyddar mot Nordic Wears logga och bild.

– Bilden är tagen på nakenstranden i Skåne. Det är ju så att när företag av den här typen gör statement är det inget att älta om, de säljer inte så mycket ändå, säger Rickard Söderberg till Nyheter24.


Bildkälla: Faksimil / Facebook

Han säger att bilden symboliserar att världen blir bättre om vi låter våra sinnen genomsyras av tolerans. Han pikar också företaget som bland annat säger sig sälja kläder till "moderna vikingar".

– De snackar om vikingar och jag tänkte att de behöver en riktig vikingakram, säger Söderberg som avslutade sitt inlägg med: "Hoppas ni hör av er så jag kan ge er en riktig vikingakram. Det känns som om ni behöver lite love..."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.