Problem i App Store.
1 av 4
Problem i App Store. - Foto: TT
Vilket bekräftas av Apple själva.
2 av 4
Vilket bekräftas av Apple själva. - Foto: TT
Det är främst kinesiska appar som påverkats.
3 av 4
Det är främst kinesiska appar som påverkats. - Foto: TT
Men det är fortfarande oklart hur många appar det handlar om.
4 av 4
Men det är fortfarande oklart hur många appar det handlar om. - Foto: TT

Apple bekräftar – hackare inne i App Store-produkter

Handlar om minst 40 appar.


Apple har bekräftad att hackare lyckats hitta en väg in i produkter som finns i App Store. Enligt New York Times handlar det om att hackare lyckats kopiera och modifiera ett av de verktyg som används programutvecklare – för att på så sätt kunna installera skadlig kod in i appar.

Bild: TT

New York Times skriver att det sammanlagt handlar om runt 40 drabbade appar. Bland de appar som påverkats finns bland annat populära WeChat och flera appar som ligger högt upp på listorna i Kina. Majoriteten av apparna som drabbats verkar vara från Kina, då kinesiska utvecklare använder en viss typ av kod.

– För att skydda våra kunder har vi tagit bort de appar som vi vet skapats med hjälp av den förfalskade programvaran, sa Apples talesperson i söndags Christine Monaghan enligt New York Times.

Bild: TT

På måndagen berättade säkerhetsföretaget Palo Alto Networks, som jobbat med det hela, att man tillsammans med samarbetspartners vidtagit ett flertal åtgärder. Bland annat har man stängt ner ett antal servrar. Samtidigt skriver man att andra säkerhetsföretag varnat för att så många som över 3 000 appar kan ha påverkats.

Palo Alton Networks skriver på sin blogg att man rekommenderar iOS-användare att ladda ner en säkerhetsapp från Pangu för att se om någon av ens egna appar påverkats – vilket bland annat skulle kunna leda till att hackarna kan ta del av dina lösenord.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!