Jodel låter inte användarna vara anonyma om de skriver hot.
1 av 4
Jodel låter inte användarna vara anonyma om de skriver hot. - Foto: Collage: TT / Jodel
Inlägget har röstats upp av många användare och ligger i toppen.
2 av 4
Inlägget har röstats upp av många användare och ligger i toppen. - Foto: Faksimil / Jodel
Jodel har snabbt blivit en populär app.
3 av 4
Jodel har snabbt blivit en populär app. - Foto: TT
Jodel.
4 av 4
Jodel. - Foto: Jodel

Jodels hot: Ni är inte anonyma om ni postar hot

Här är Jodels meddelande till användarna: de är inte längre anonyma om de inte sköter sig.


Appen Jodel, där du kan skriva saker helt anonymt i ett flöde alla användare kan läsa, har snabbt blivit populär. Men i söndags användes appen till att hota ett universitetet i Lund och nu sätter Jodel ner foten.

I ett meddelande som ligger högst upp i flödet meddelas att användarna inte längre är anonyma om de postar hot. Posten, som har röstats upp av många, är undertecknad med "Jodel Team".

Hela inlägget lyder:

"Ni är anonyma gentemot andra användare MEN inte om ni postar olagliga hot. Vi på Jodel tar detta på stort allvar och samarbetar därför med den svenska polisen. Alla andra underbara Jodlare, fortsätt ert grymma jodlande – Ni gör jodel till vad det är!"

/
Hot
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Jodel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.