Det populära läppbalsamet har orsakat blåsor.
1 av 3
Det populära läppbalsamet har orsakat blåsor.
Flera stämmer nu EOS.
2 av 3
Flera stämmer nu EOS. - Foto: Geragos & Geragos
3 av 3
- Foto: Geragos & Geragos

Populära läppbalsamet stäms efter att flera fått allvarliga utslag

Många har fått allergiska reaktioner av det populära läppbalsamet.


Om du har torra läppar är det nog ingen bra idé att använda EOS färglada boll-formade läppbalsam som Kim Kardashian och Miley Cyrus gör reklam för i alla fall.


YouTube

Ett flertal människor stämmer nämligen företaget efter att ha fått sår och blåsor av produkten.


Geragos & Geragos

Det populära läppbalsamet är förmodligen en av de mest annonserade produkterna som finns för läppar just nu, med flera kändisar som ambassadörer och över 1 miljon följare på Instagram.

Och på deras hemsida lovar de kunden "synbart mjukare läppar" och "omedelbart vackrare läppar" som ett resultat av läppbalsamet, vilket inte verkar stämma.


Geragos & Geragos

Nu har en uppmärksammad stämningsansökan skickats in till företaget och flera personer har även twittrat till advokaten i fallet, Mark Geragos, för att visa de biverkningar som de fått av produkten.

Och han själv twittrade: "Jag har en känsla av att det här inte blir den sista stämningen".

Men företaget verkar tycka att stämningen är ogrundad.

– Våra produkter är tillverkade med ingredienser av högsta kvalitet och överträffar alla säkerhets- och kvalitetsstandarder som fastställts av vår bransch och har testats av ett oberoende labb. Hälsa och välbefinnande hos våra kunder är vår högsta prioritet och miljontals nöjda kunder använder våra produkter varje dag, säger företaget i ett uttalande till Buzzfeed.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du använt EOS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

2 timmar sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.