Tinder vill hjälpa folk att testa sig för könssjukdomar.
1 av 3
Tinder vill hjälpa folk att testa sig för könssjukdomar. - Foto: Tinder / Faksimil Mtv
Appen har anklagats för att bidra till att könssjukdomar sprids.
2 av 3
Appen har anklagats för att bidra till att könssjukdomar sprids. - Foto: Tinder
Sååå, kom ihåg att skydda dig.
3 av 3
Sååå, kom ihåg att skydda dig. - Foto: TT

Så här ska Tinder sätta stopp för könssjukdomar

Tinder har anklagats för att bidra till att könssjukdomar sprids. Så här ska Tinder hålla användarna gröna.


Har du haffat på Tinder någon gång? Då är du långt ifrån ensam. Och den populära dejtingappen hjälper inte bara kärlekstörstiga att hitta sin själsfrände, appen ligger antagligen även bakom en hel del one night stands.

En hälsoorganisation med fokus på AIDS menar att det finns kopplingar mellan Tinder och ökad spridning av könssjukdomar. Organisationen anordnade en kampanj i New York och Los Angeles vilket inte var så populärt hos Tinder, vilket Times skriver om.

Men nu verkar parterna kommit överens. Tinder har startat en hälsosida på sin hemsida och guidar dig till närmsta klinik där du kan testa dig för könssjukdomar. Tyvärr är sidan många klick bort i appen och ännu värre är att den bara visar platser i USA. Så är du Sverige får du än så länge kolla upp närmsta vårdcentral på egen hand, till exempel på Vårdguiden.

Men det är bara hålla tummarna för att en liknande funktion snart finns på Tinder i Sverige. Och så klart att fortsätta skydda sig om du ska ligga runt.


Bildkälla

/
std
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Tinder?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.