Roos V
Roosh V ordnar möte i Sverige.

Han vill legalisera våldtäkt – håller stormöte i Sverige

Mannen går under namnet Roosh V, och driver en välbesökt blogg samt en hemsida för ”heterosexuella, maskulina män”. Han är ökänd över hela världen för sin vidriga kvinnosyn.


Amerikanen Roosh V, 36, nöjer sig inte med att sprida sina vidriga åsikter på sin sajt "Return of Kings". Han anordnar också vad han kallar ”international meetup day” – en dag då män som delar hans kvinnohat kan samlas. Och ja, vad de egentligen ska göra när de samlas är rätt oklart.

Klart är emellertid att Stockholm är en av de platser där ett möte ska hållas på årets meetup – som infaller den 6 februari.

Så, vilka är egentligen välkomna på detta event?

Jo, heterosexuella män. Bara (duh).

Vad händer om någon skulle gå till mötet för att konfrontera dem?

Då hängs de ut.

Han uppmanar folk att filma de som ifrågasätter så han kan lägga upp dem på sin blogg så folk "kan slita dem i stycken".

Låt oss ta en liten titt på vad Roosh V står för, shall we.

Bland annat har han en superidé för att förebygga våldtäkt: gör det lagligt!

Han skriver också att ”en kvinnas värde ligger i hennes fertilitet och skönhet”, medan en mans värde ligger i hans intellekt och charm.

Roosh V, eller Daryush Valizadeh som han egentligen heter, har planerat in dessa så kallade meetups på 165 platser världen över – och folk är inte direkt nöjda.

I Australien sprids en protestlista med syfte att stoppa Valizadehs planerade besök i landet. I skrivande stund har listan över 81 000 underskrifter.

På Facebook sprids en text som varnar tjejer för dessa mäns framfart.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja besöka hans möte?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.