En person bakom Swefilmer har gripits.
1 av 2
En person bakom Swefilmer har gripits. - Foto: Faksimil Swefilmer / TT
Han tjänade flera miljoner, men det var förstås olagligt.
2 av 2
Han tjänade flera miljoner, men det var förstås olagligt. - Foto: TT

Swefilmers administratör gripen – fick in över 14 miljoner kronor på kontot

En person bakom streamingsajten Swefilmer har varit anhållen i sin frånvaro i ett halvår. I januari greps han.


En man som misstänks vara administratören bakom Swefilmer har gripits. Mannen är i 25-årsåldern och har varit häktad i sin frånvaro i ett halvår.

Nu sitter han frihetsberövad i Tyskland, skriver Expressen.

I somras stängdes sajten ner för att polisen gripit en av personerna bakom sajten, men det var inte den personen polisen var ute efter.

Sajten är uppe igen men nu har den misstänkte 25-åringen gripits och häktats efter att Sverige utfärdat en europeisk arresteringsorder.

Mannen misstänks för grov penningtvätt och upphovsrättsbrott. Han ska ha fått in 14,6 miljoner kronor på sitt turkiska bankkonto genom avtal med donations- och annonsförmedlare.

Upphovsrättsbrottet gäller tidsperioden 1 januari 2013 till och med 1 juni 2015. Då ska det funnits minst 1 400 upphovsrättsskyddade filmer på Swefilmer.

Mannen greps den 14 januari och har varit häktad sedan dess.

Mannens advokat har överklagat omhäkting av mannen man förlorade. Det var när advokaten överklagade som den sekretessbelagda arresteringsordern blev offentlig, skriver Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.