Hon brukade sola solarium – här är vad som hände

”Jag hör alldeles för många säga att de känner sig snyggare efter att de varit på solarium, och de steker sig i solen i timmar"


Det här är Judy Cloud, 49. Efter att ha drabbats av hudcancer delar hon med sig av bilder på sig själv på Facebook, för att varna andra.

Hon skriver i ett långt Facebook-inlägg att hennes hudcancer är resultatet av att ha solat solarium som ung. Hon skriver att honblivit bränd i solen ofta som barn och tonåring och att hon var alldeles för dålig på att smörja in sig med solkräm och att hon ofta stannade i solen alldeles för länge.

”Jag hör alldeles för många säga att de känner sig snyggare efter att de varit på solarium, och de steker sig i solen i timmar. Titta på bilderna. Det hade kunnat vara du” skriver hon. Cloud påpekar också att hudcancer kan drabba vem som helst – även de med mörkare hud.

Bilderna hon delat på Facebook är tagna efter de operationer hon tvingats genomgå.

”Vad bilderna inte visar är att min panna och hårbotten är bortdomnade”, skriver hon, och fortsätter: ”jag kan inte känna det området när jag tvättar mitt hår eller borstar mitt hår”. Enligt Cloud kan känselbortfallet vara permanent.

Så tänk på det här när ni är i solen – glöm inte solkrämen!

Läs hela hennes inlägg här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Solar du solarium?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 20 april

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.