Allvetande Google.
Allvetande Google. - Foto: TOM JERRY BOMAN / GOOGLE

Det här vet Google om dig – ålder, intressen och var du varit

Vet du vad Google vet om dig?


Det är inte konstigt att det ibland känns som att Google känner dig. För visst kan annonserna kännas lite anpassade? Det är för att det är precis så. Norska Side3 har också bevakat det här ämnet.

Google samlar kontinuerligt in information om dig genom hur du surfar, var du varit och vad du har sökt på. Här är fyra länkar som visar vad Google vet om dig:

1. Vem Google tror att du är.

Bildkälla: Google

För att anpassa reklamen för just dig samlar Google in information bland annat från vilka webbplatser som du besöker. Om du vill se vem Google tror att du är kan du klicka här. Det stämde in på Nyheter24:s reporter som testar väldigt bra i alla fall. Google visar profil på din ålder, ditt kön och även intressen. Det enda som inte verkar stämma på vår reporter var ett intresse för bankväsen?!

2. Var du har varit i världen.

Bildkälla: Google

Om du har en Android-telefon, eller Google Now på din iPhone, samlar Google in information om dig via GPS. Om du har allt detta kan du klicka här för att se var du har varit i hela världen.

3. Hitta allt du någonsin googlat.

Bildkälla: Google

Google lagrar alla dina sökningar som du gjort. Vilket är dels en riktigt throwback men också lite skrattretande pinsamt. Det krävs ju visserligen att man är inloggad på ett konto. Här kan du klicka för att se dina sökningar visualiserade.

4. Allt du någonsin sökt på Youtube.

Bildkälla: Google/Youtube

Här kan du också klicka för att se allt du sökt på Youtube genom tiderna. Hehe.

Bonus: Här kan du klicka om du vill se vilka appar som använder Google för att samla in data om dig. Här kan du också skriva upp dig för ett nyhetsbrev om säkerhet och integritet från Google.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du googlat något pinsamt?
Tack för din röst!