Den här satirteckningen cirkulerar i sociala medier som kritik mot damtidningars utseendehets.
1 av 3
Den här satirteckningen cirkulerar i sociala medier som kritik mot damtidningars utseendehets.
Här är hela omslaget.
2 av 3
Här är hela omslaget.
Satir av damtidningar är inget nytt.
3 av 3
Satir av damtidningar är inget nytt.

Den här framsidan visar allt vi tänker om tjejtidningar

En illustratör tröttnade på kvinnoförtrycket och gjorde den här satiren.


Alla är vi nog trötta på utseendehetsen som riktas mot kvinnor i media. Det ska satsas på karriär, träning, välmående och sex.

Någon annan som blev trött på detta har illustrerat en satir-framsida av magasinet Women’s Health som nu har spridit sig som en löpeld i sociala medier. Bara på Imgur har bilden setts miljontals gånger, skriver indy100.

Bilden gör parodi på magasin som riktas till kvinnor, där framsidorna fylls av rubriker om vikt, hälsa och utseende. På den illustrerade imaginära framsidan står det istället mer uppriktiga rubriker som: “Bygg ett sandslott runt hans kuk – och andra konstiga sextips du aldrig skulle göra för hans njutning” och “Även om du gör denna absurda träningen kommer du inte se ut sm henne på grund av Photoshop”.


Flera magasin försöker kommer ifrån kroppshetsen, men har dragits mer mot hur kvinnor ska göra män nöjda. Women’s Healths förlag svarade på kritiken till indy100.

“Women’s Health har alltid handlat om att vara den bästa versionen av dig själv. Oavsett din ålder, din form, dina gener är det [magasinet] inkluderande och vi erbjuder våra läsare vetenskapligt baserad, och experters uttalande, information för att ge dem möjligheten att att leva en hälsosam livsstil med verkliga metoder.

Vi är stolta över att aldrig använda Photoshop för att ändra storleken på kropparna. Musklerna man ser på bilderna är verkliga, och har tagit hårt arbete och dedikering. de förtjänar att hyllas. Och när det kommer till vårt sexinnehåll, så handlar det altid om att ge kvinnor makten att bestämma själva över sin sexuella tillfredställning.”

Vem som har gjort satir-framsidan är hittills okänt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.