Känd youtuber pratar om när han kom ut – då avslöjar pappan sin hemlighet

Youtubern Riyadh K. samlar sina föräldrar för att prata om tiden då han kom ut. Hans pappa berättar något helt oväntat.


Den irländska youtubern Riyadh K. har blivit en stark röst för HBTQ-frågor. För en vecka sidan bjöd han in sina föräldrar för att prata om tiden när han kom ut som homosexuell. Men då visste han inte hur svårt det har varit för dem att hantera det – åtminstone för hans pappa.

Hans mormor visste det redan

Redan innan Riyadh kom ut för sina föräldrar hade hans mamma misstänkt det i flera år. Hon ska ha förstått det genom att läsa sonens webbhistorik på datorn.

– Jag sprang ut i ett skjul på gården och ringde min mamma i smyg. Jag bara grät och grät. Då utbrast min mamma: “Men herregud, det har jag vetat om i flera år”, berättar Riyadhs mamma.

Riyadh frågar henne varför hon grät.

– Jag grät för jag var ledsen att du hållit det inom dig. Och så var jag rädd för hur Sam skulle ta det. Jag hade ju mina misstankar men det fanns inte i hans sinnevärld att du skulle vara gay.

Hon konfronterade sonen samma kväll. Riyadhs mamma är uppfostrad som katolik och pappan är uppväxt i Irak. Att de skulle ta hans sexualitet olika visste han från början. Därför höll de det hemligt i nio månader innan de vågade berätta det för pappan.

Hans pappa tog det hårt

Till slut skrev Riyadh en lapp som han gav till pappan vid köksbordet. Pappan var helt tyst när tankarna for genom huvudet.

– Alla föräldrar älskar sina barn och måste ställa upp för dem vad det än är. För den enda som kommer ställa upp för dig i slutändan är dina barn, säger pappan i klippet.

Men riktigt så var det inte under tiden som Riyadh kom ut.

Bildkälla: Youtube

– En natt när ni alla låg och sov, jag tror klockan var tre eller fyra på morgonen, försökte jag hitta tabletter för att ta livet av mig, berättar han plötsligt i klippet.

Mamman och sonen hade hittills varit helt ovetandes om det. Riyadh och hans mamma tröstar pappan och har en fin stund tillsammans.

Pappans råd

I dag säger han att det var idiotiskt, och ger istället råd till de som är rädda för att komma ut.

– Oavsett om du berättar för mamman eller pappan först, den du är närmast och litar på, så berätta det försiktigt. Sen får den andre föräldern berätta det för den andra föräldern försiktigt. Då slipper de bli så chockade som jag blev när jag plötsligt fick en lapp över bordet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.