Hackergruppen Anonymous skapar eget parti – för att krossa staten

Anonymous släppte nyligen ett pressmeddelande där de säger att de berättar att syftet med partiet är att krossa det globala politiska systemet.


Partiet som gruppen döpt till The Humanity Party, eller THumP, vars mål sägs vara att inte använda "rädsla och hot" som de rådande politiska systemet gör. Enligt gruppen har detta system aldrig fungerat, rapporterar Metro.

Istället vill man skapa ett helt nytt politiskt system enat under ledordet fred.

Gruppen fortsätter med att berätta att de sett sig själva som en "löst sammansatt internationellt nätverk" utan varken klar ideologi eller mål, förrän nu.

THumP vill skapa en "enad världsregering" men en ny konstitution som garanterar att de mänskliga rättigheterna efterföljs globalt.

"Dessa omistliga mänskliga rättigheter inkluderar de fem grundläggande behoven för liv: hälsosam mat och rent vatten, säkert boende, kläder, fysisk och psykisk sjukvård" säger partiet.

De vill även ha sammanföra kapitalistiska och socialistiska ideologier för att kunna säkra att alla får tillgång till de fem grundläggande behoven.

Det sista målet ska vara att skapa fred och enighet genom utbildning och sunt förnuft.

De tillägger också att världens stora religioner är, och kommer fortsätta vara, orsaken till världens lidande.

Partiet tänker marknadsföra sig genom fredliga och lagliga internetkampanjer, skriver Metro.

Vill du se partiets pressmeddelande kan du se det i sin helhet här under.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Anonymous startat en hackerskola.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du rösta på THumP?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.