Hennes bildserie om våldtäkter sprids överallt – se det viktiga budskapet här

På bilderna håller skadade tjejer upp skyltar med olika citat som flera tjejer, tyvärr, tänker – tankar som inte borde få existera.


Efter den uppmärksammade våldtäkten på ett universitet i USA, där två svenskar räddade kvinnan, har Yana Mazurkevich, från USA, arbetat med en fotoserie för att uppmärksamma ojämlikhet mellan könen, våld i hemmet och sexuella övergrepp.

Serien sprids nu på nätet och bilderna är riktigt gripande. Det är bilder på skadade tjejer som håller upp skyltar med texter som "jag skulle inte ha gått hem själv" och "jag borde ha väntat mig det här". Alltså sådana tankar flera tjejer har efter ett övergrepp – men som de aldrig ska behöva tänka.

– Snälla dela dessa bilder och hjälp till att sprida ordet om dessa frågor som samhället ofta ignorerar, skriver hon på Facebook.


Bläddra i bildspelet ovan för att se några av bilderna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.