Elefanten träffades av spjut – gick till sina människovänner för hjälp

En av Kenyas äldsta elefanter har verkligen bevisat att elefanter aldrig glömmer.


Den 47-åriga elefanthannen Tim, som är en av Kenyas äldsta elefanter, blev träffat av ett spjut i pannan. Då valde han att sig att söka sig till samma grupp människor på David Sheldrick Wildlife Trust som hjälp honom två år tidigare då han hade fått ett spjut i ryggen, skriver Metro UK.

– Jag var ute och räknade buffelkalvar i ett av våra reservat när en kollega berättade att en av våra elefanthannar var på väg mot oss i snabb takt, berättar David Bates, som var en av de som hjälpte Tim, för Daily Nation.

Han berättar att han blev glad över att se Tim, men att när elefanthannen kom närmare insåg de att något var fel.

– Det stack ut ett spjut ur pannan på honom, och där fanns också ett stort blödande sår. Det såg ut som om han blivit träffad av en stor sten, fortsätter Bates.

Bildkälla: Facebook

Gruppen på David Sheldrick Wildlife Trust höll koll på Tim hela natten tills en veterinär från Kenya Wildlife Service kunde komma på morgonen och hjälpa Tim.

Tim sövdes ner för att man skulle kunna ta bort spjutet. Han har sedan dess tillfrisknat helt, rapporterar Metro UK.

Bildkälla: Facebook

Gruppen på reservatet skrev sedan ett inlägg om händelsen på sin Facebook-sida. Inlägget blev snabbt viralt och har i dagsläget över 4 000 gilla-markeringar och har delats över 700 gånger. Du kan läsa det i sin helhet här under.

Och om den här historien inte får dig att tro på att en elefant aldrig glömmer vet vi inte vad som kan.


Gillar du elefanter? Då borde du kolla in den här artikeln om två elefantbebisar som blivit övergivna av sin mamma, men efter att de fick nya pyjamas kan de sova gott om natten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att elefanter aldrig glömmer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.