Efter att de båda mörkhyade männen Alton Sterling och Philando Castile vid två olika tillfällen sköts ihjäl av amerikansk polis har många människor i USA protesterat.
1 av 2
Efter att de båda mörkhyade männen Alton Sterling och Philando Castile vid två olika tillfällen sköts ihjäl av amerikansk polis har många människor i USA protesterat. - Foto: Snapchat / Pixabay
Nu har denne samt en annan polis stängts av.
2 av 2
Nu har denne samt en annan polis stängts av. - Foto: Pixabay

Här är den rasistiska Snapchat-bilden som fick två poliser avstängda

Bilden visar en pistol riktad mot en tecknad mörkhyad man.


Efter att de båda mörkhyade männen Alton Sterling, 37, och Philando Castile, 32, vid två olika tillfällen förra veckan sköts ihjäl av amerikansk polis har många människor i USA protesterat för att visa sitt missnöje över hur polisen hanterat situationerna.

Med det i åtanke är det säkerligen lätt att förstå varför följande Snapchat-bild från en polis i Memphis, Tennessee, som publicerades bara någon dag efter skjutningarna, väcker känslor.

Bilden, som också publicerades samma kväll som fem poliser i Dallas sköts till döds, visar en pistol som är riktad mot en tecknad mörkhyad man. Mannen ser ut att springa. Handen som håller pistolen verkar tillhöra en vit man.

Polisen som skickade snapen samt polisen som delade den i sociala medier har nu stängts av.

– Bilden är motbjudande och tolereras inte. Vi är verkligen ansvariga för de beslut vi fattar, och vi hålls till en högre standard, säger Mike Rallings, chefen för polisen i Memphis, till FOX13.

Mike Rallings är själv mörkhyad men säger att hans beslut inte är byggt på hans egen reaktion till bilden.

– Mitt jobb är inte att gå på min första känsla. Mitt jobb är att ta reda på fakta, avgöra om det har skett en kränkning och hålla poliser ansvariga, säger Mike Rallings till FOX13.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!