Herman fångar 600 Pokémons varje dag – utan att gå en enda meter

Sitta hemma i soffan och fånga Pokémons? Nej, det är inget skämt. I alla fall inte för Herman från Oslo.


Succéspelet Pokémon Go har fått miljontals människor världen över att bege sig ut på gator och torg för att leta efter Pokémons. Men att hela tiden promenera utomhus var något som Herman, en kille i Oslo, ledsnade på.

Nu har han hittat ett kryphål som gjort att han kan fånga över 600 Pokémons varje dag – hemma från sin soffa.

Herman, som inte vill uppge sitt fullständiga namn eftersom han är rädd för att bli avstängd från spelet på grund av fusk, kan nämligen få sin spelkaraktär att gå runt utan att själv behöva göra det.

– Jag har varit inne på ett sjukhus och på toppen av ett berg. Bara fantasin sätter gränser. Jag kan trycka på en knapp i appen och få fram en karta där jag kan dra nålen exakt dit jag vill gå. Jag kan gå till USA om jag vill, säger Herman till den norska tidningen Verdens Gang.

Hur har Herman lyckats med det här då?

Jo, han har "jailbreakat" sin iPhone, vilket gör det möjligt för honom att använda program som inte är godkända av Apple. På det viset har han kunnat ladda ner ett program som ger honom dessa möjligheter i Pokémon Go.

– Många lägger ner mycket tid på det här spelet. Jag har sett folk ute på nätterna. Jag kan göra exakt samma sak som de fast hemifrån, säger han till tidningen.

Herman behöver inte ens hålla sin telefon i handen för att leta efter Pokémons. Det räcker med att han sätter programmet på "patrullering". Då säger det till genom att vibrera mobilen varje gång en Pokémon är i närheten.

Och fusket har gett honom rejäl framgång i spelet. Sedan han upptäckte programmet bara härom dagen har han gått från level 1 till level 19.

Men det finns alltid två sidor av ett mynt.

– Jag är inte ute och letar efter Pokémons lika mycket längre. Det tar bort en del av det roliga när man kan spela det hemma från soffan, säger Herman till VG.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det okej att fuska i Pokémon Go?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.