Mandy köpte bacon – fick bröstvårta på köpet

Internet kan inte handskas med den här bilden. Men är den egentligen så chockerande som de flesta verkar tycka?


Mandy Pella från Burlington, Wisconsin, har skapat kaos på nätet efter att hon postade en bild på Facebook föreställande bacon. Något som snarare vanligtvis brukar skapa habegär bland hängivna köttätare.

Men den här gången satte nog många köttisar måltiden i halsen, i alla fall de som hade oturen att inta en måltid medan de trillade över bilden.

Så vad är problemet med baconbiten? Ptja, vad sägs om en grisbröstvårta? Det fyndet kanske inte händer en varje dag direkt.

Bilden blev snabbt tokviral och har delats på Facebook nästan 10 000 gånger och även fått stor uppmärksamhet på Twitter och Reddit, där folk halvt går under av äckelkänslor och svär att de aldrig mer ska äta kött.

Kanske är det också så att bröstvårtan faktiskt påminner oss om att bacon – som allt annat kött – kommer från köttet från ett djur som innan döden kunde känna smärta, sorg och ensamhet precis som vi människor.


Vilket är lätt att glömma eftersom att mycket av det kött vi äter har blivit behandlat, skuret i bitar och ofta malet till oigenkännlighet.

Med andra ord är det kanske egentligen inte så märkligt att en baconbit pryds av en bröstvårta från en gris. Vi slipper bara oftast se det, vilket den här Redditanvändaren något brutalt påminner oss alla om.


Som tur är finns det ju nuförtiden alldeles utmärkta vegetabiliska produkter med baconsmak – dessutom garanterat bröstvårtefria.

Bildkälla

Här kan du läsa om den lilla grisen med två huvuden som blev adopterad av en förbipasserande utanför ett buddhisttempel. Missa inte heller den ursöta kultingen som har fått en egen rullstol.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du kött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.