Andrea, 17, fick cancer – här är hennes starka budskap

I februari fick Andrea cancer och började tappa sitt hår till följd av cellgifterna. Nu har hon ett viktigt budskap.


Det var i februari som Adriana Salzar tog med sin 17-åriga Andrea till läkaren för att undersöka en knöl i nacken. Då visste de inte att livet skulle förändras för alltid.

Läkarna hittade nämligen en tumör vid Andreas nyckelben och en annan i bröstkorgen.

– Det fanns inga bieffekter. Jag hade inte kunnat veta [att jag hade cancer] fram tills den dagen då det kändes som jag hade sovit fel, och min nacke gjorde ont. Jag kände på min nacke och det kändes som en riktigt stor boll, berättade hon för Buzzfeed.

Sedan dess har Andrea missat mycket i skolan för att behandlas på sjukhuset. Hennes mamma föreslog därför att Andrea skulle göra något hon älskat sen hon var 13 år – modella på fritiden.

Tappade håret och droppade peruken

Cellgifterna gjorde att Andrea tappade sitt hår. Till en början använde hon peruker när hon plåtades, eftersom hon blev så osäker på sitt utseende.

– Före cellgiftsbehandlingarna har jag alltid varit en självsäker person, men när mitt hår började lossna kände jag inte samma självförtroende när jag såg mig själva spegeln, berättar hon.

Men efter ett tag slutade Andrea använda perukerna.

– Jag insåg sen att jag inte har en anledning att skämmas över hur jag ser ut, jag borde vara stolt.

Hon fortsatte:

– Det handlar inte bara om min ytliga skönhet, utan om insidan. Det är det som verkligen inspirerade fotograferingen utan peruk.

"Cancer stoppar inte mig"

Förra veckan postade Andrea bilderna från fotograferingen på twitter med texten:

“Cancer stoppar inte mig från att vara en prinsessa”.

Nu hyllas Andrea över inlägget som har delats närmre 100 000 gånger.

Enligt Garmendia, som tog bilderna, var det Andreas idé. Hon förväntade sig aldrig att bilderna skulle bli virala, utan ville bara inspirera unga tjejer med cancer.

– Jag ser alla dessa små flickor som håller på att tappa självförtroendet. Jag vill att de ska veta att ditt hår eller dina fysiska attribut inte definierar vem du är – det som spelar roll är din inre skönhet, sättet du behandlar andra och om du är en snäll person, det syns igenom, berättade hon för Buzzfeed.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 19-åriga Georgia som fick akut operera hjärnan – på grund av ett vanligt misstag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!