Kontokorts-casanovan har lurat kvinnor på över 400 000 kronor.
Kontokorts-casanovan har lurat kvinnor på över 400 000 kronor. - Foto: Polisen/TT

Om du ser den här mannen på en dejtingsida ska du springa för livet

Mannen i fråga kallas för kontokorts-casanovan och har blivit avstängd från flera dejtingsidor och appar.


Michael Brain är ingen du vill stöta på på Tinder. Han är nämligen en av de mest snikna dejtingbedragarna någonsin. Totalt har Michael lurat till sig 40 000 pund, cirka 450 000 kronor från olika offer som han mött på internet, skriver Metro UK.

Hans främsta offer är äldre kvinnor som förlorat sina makar eller som varit med om traumatiska händelser. Genom att berätta falska snyfthistorier om att han själv varit utsatt för sexuella övergrepp och traumatiska förhållanden lyckades Michael nästla sig in i kvinnornas krossade hjärtan, för att sedan lura dem på allt.

På dejtingsidorna skrev han att han var en gammal marinsoldat som fått sina ärr i ansiktet under ett slag vid frontlinjen. Sanningen var att han fick dem när en gasflaska exploderade i hans husvagn.

Via dejtingsidor som Badoo, Plenty of fish och Smooth sökte han upp sina offer och bombarderade dem med komplimanger.

Han ska bland annat ha lurat en 75-årig kvinna att låna ut 230 000 kronor till honom för att han skulle betala räkningar. Pengarna spenderade han sedan på onlinekasinon och alkohol.

Andra kvinnor ska han bara ha tagit kontanter eller smycken ifrån. Enligt polisen kunde Michael ha upp till fyra förhållanden i olika stadier med olika kvinnor – samtidigt.

Men slutet kom även för "kontokorts-casanovan". Han har nu dömts till fyra års fängelse och är bannad från de flesta dejtingsajter och spelsidor för resten av sitt liv, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Daniel som blev utsatt för Sveriges sämsta bedragare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit lurad av en dejt någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.