Den hjärtskärande hemläxan.
Den hjärtskärande hemläxan. - Foto: FacebookFacebook

Pappan märkte att sonen inte hade några vänner – det som har hänt nu är underbart

11-årige Cornelius skrev "inga alls" när han i en läxa blev tillfrågad hur många vänner han hade.


Under förra veckan uppmärksammade flera medier, däribland Nyheter24, den fruktansvärda upptäckten som pappan Bob Cornelius gjorde när han såg sin sons läxa.

11-årige Christopher Cornelius ombads att skriva bland annat sin favoritlåt, sina familjemedlemmar – och sina bästa vänner där han ha de skrivit "no one". Alltså "inte någon".

"Fem bokstäver har aldrig någonsin gjort så ont", skriver pappan bland annat.

Sedan pappan fotade läxan och la ut det på Facebook så delades inlägget nästan 50 000 gånger. Sedan dess har Christopher fått otroligt många paket och kort på posten. Omkring hundra sådana! Det finns flera liknande hjärtvärmande historier – däribland när nätet ställde upp för Hallee som blev helt ensam på sitt födelsedagskalas.


Dessutom har lokala organisationer och företag engagerat sig – däribland brandkåren som gav 11-åringen kläder och klistermärken. En polis kom också förbi och ville spela fotboll med honom, skriver Daily Mail.

Christopher lever med autism och flera föräldrar som har liknande upplevelser har hört av sig till pappa Bob för att dela med sig av historier från verkligheten. Och hur ont det gör när man känner att man inte har några vänner.

Nu kanske det krävs ett helt block för att fylla med alla Christopher nya vänner.

Läs hela originalinlägget här:


Läs också om en pojke som skrev en otroligt fin och hjärtskärande dikt om att leva med aspergers – eller se klippet som förklarar autism utifrån ett barns perspektiv.

Ladda ner vår app för fler hjärtskärande och viktiga nyheter!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du rörd av historien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.