Hemlösa Captain Ron är enögd och döv – nu stortrivs han i hundparadiset

Hunden Captain Ron är en storfavorit i sociala medier. Nu har den enögda och döva älsklingen fått uppleva ett riktigt mirakel.


Alla gamla hundar förtjänar den bästa tänkbara tillvaron även på ålderns höst.

I Tennessee, USA, finns the Old Friends Senior Dog Sanctuary vilket kort och gott kan beskrivas som himmelriket för alla hemlösa fyrbenta små raringar.

Seniorhemmet tar främst emot äldre hundar som har olika medicinska åkommor och handikapp. Den typen av problem gör det svårt för hemlösa hundar att hitta nya hem och därför riskerar de vanligtvis att bli avlivade.

En av hundhemmets mest populära hundar är enögda 13-åringen Captain Ron. Han fullständigt älskas av både personalen och alla följare i sociala medier. Ron kom till hundhemmet 2014, efter en tid som hemlös på stadens gator.


Ron är en blandning mellan pyrenéerhund och rottweiler. Han ser ut som en gammal väderbiten sjörövare, eftersom att han förlorade ena ögat på grund av en infektion. Han är också helt döv.

Nu verkar det som att ett smärre mirakel har inträffat.

Old Friends Senior Dog Charity publicerade ett inlägg på Facebook nyligen där de avslöjade för sina följare att Captain Rons ursprungliga ägare har hittats.


Tack vare Rons kändisskap såg ägarna bilder på honom på Facebook och kontaktade hundhemmet.

Tydligen försvann Ron – eller Oscar som han hette från början – från de ursprungliga ägarnas gård för två år sedan. Med tiden har de fått förlika sig med tanken på att Ron kanske inte längre skulle vara vid liv.

Rons ägare har flyttat bort från sin gård nu och har inte hjärta att ta Ron från det seniorhem som han uppenbarligen har det så bra på tillsammans med sina hundkompisar.


– Vi arbetar hela dagarna och det skulle inte kännas bra alls att ta honom från sitt nuvarande hem. Han ser så lycklig ut och det rör oss djupt, skriver Rons förra ägare i ett uttalande på Facebook.

Tack vare hundarnas favoritseniorhem får nu Ron spendera sina sista år där han faktiskt verkar höra hemma. I bildspelet längst upp i artikeln kan du se fler bilder på Ron och hans söta seniorkompisar.

Några andra hemlösa djur som verkligen har hittat rätt plats i livet, är buksvinet Bikini och hennes 25 hundkompisar som alla sover i samma säng som sin nya ägare Steve. Missa inte heller berättelsen om lilla Rubio som väntade i sex månader utanför ett hotell på sin framtida ägare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja adoptera en hemlös hund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.