Youtuberns starka video visar de sjuka skönhetsidealens baksida

I en video på Youtube visar Karolina Griciute vad de sjuka skönhetsidealen kan göra med unga kvinnors självkänsla.


Det är många av oss som mår dåligt över att hela tiden se "perfekta" killar och tjejer i vårt flöde dagligen. Bland annat Isabelle, 21, som skämdes för sin kropp men nu vågar visa upp den.

Men för många blir pressen över att se ut som idealet som vi bläddrar förbi på Instagram så stor att det går ut över deras självkänsla. Ett exempel på detta är Silver Robin som lagt en halv miljon på att se ut som en Ken-docka.

Något som den norska youtubern Karolina Griciute visar i en ny video som hon kallar för "The preassure to be perfect – Plastic Surgery SFX Tutorial", skriver Daily Mail.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Med videon vill 20-åringen belysa att många kvinnor känner att de behöver lägga sig under kniven eller använda botox och fillers för att känna sig vackra.

Videon börjar med att hon ler innan hon scrollar igenom sin Instagram och ser hundratals retuscherade bilder på modeller. Hon lägger sedan på ett tungt lager smink, men känner fortfarande inte att hon når upp till standarden.

I nästa sekvens ser vi Karolina med uppenbart svullna ögon, stora läppar och en näsa som ska se ut som att hon nyss genomgått en näsoperation, skriver Daily Mail.

För att se videon och hur hon lyckades få till den obehagliga looken, kolla nedan.


Nyheter24 har tidigare skrivit om porrstjärnan som fick massiv kritik efter sin näsoperation och att världens största kvinnliga Youtube-stjärna rakar av sig ögonbrynen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Påverkas du av samhällets skönhetsideal?
Tack för din röst!