Oj, oj! Här blev det lite fel.
1 av 5
Oj, oj! Här blev det lite fel. - Foto: Privat
Det ledde till en succé på sociala medier.
2 av 5
Det ledde till en succé på sociala medier. - Foto: Privat
Gruppen som ligger bakom blundern.
3 av 5
Gruppen som ligger bakom blundern. - Foto: Privat
Det gick ändå bra och läraren visade den för andra studenter.
4 av 5
Det gick ändå bra och läraren visade den för andra studenter. - Foto: Privat
Så Johan och gänget kan chilla.
5 av 5
Så Johan och gänget kan chilla. - Foto: Privat

Johan, 26, och hans grupp gjorde uppsatsmiss – så reagerade handledaren

Reaktionerna på missen har varit verkligen skyhöga och har nått studenter över hela landet.


När man är student så är ofta stressnivån oerhört hög. Det ska skickas in PM, det ska skrivas tentor och givetvis den fruktade uppsatsen.

Läs bara den här listan om 13 dumma misstag som alla studenter ångrar.

Därför kan många som studerat på högskola eller universitet känna igen sig i 26-årige Johan Mossö Wendelius miss. Han studerar företagsekonomi och marknadsföring med internationell inriktning vid Mälardalens högskola i Västerås.

– Fast det måste tilläggas att vi faktiskt var en grupp, säger han till Nyheter24.

Gruppens medlemmar.

I en grupp om fem personer skulle de skicka in ett utkast på en b-uppsats till sin handledare. Den skulle sedan få kritik, eller opponeras på, av en annan grupp.

– Vi märkte inte misstaget förrän dagen efter vi skickat in utkastet och då var det försent. Direkt när vi hade seminarium så sa gruppen som skulle ge oss kritik att: "vi tänkte titeln, ska det va så här?", säger Johan till Nyheter24.

Misstaget? Kolla själva:


– Som tur är var vår handledare skön och hon visade det för andra elever eftersom hon tyckte det var kul. Det är ju sådant som händer.

Den här historien har verkligen spridit sig också. En kompis för Johan berättade att det var studenter uppe i Umeå som snackade om titeln.

– Det var personer som hade frågat min kompis "åh känner du honom". Men det är ju verkligen en igenkänningsfaktor för studenter.

På Johans privata Facebook-sida fick bilden på rubriken stor uppmärksamhet. Men det var när den hamnade i Facebook-gruppen Dr. Status som den verkligen blev populär med över 4 500 reaktioner. Det var Johans kompis Arash som la ut bilden.

Vad titeln skulle vara egentligen, undrar du kanske? Det är inte klart ännu och det får vi se när uppsatsen ska lämnas in.

– Nej, det var väl någon i gruppen som skrev titeln utan att vi andra märkt det. Men det är skönt att kunna bjuda på sig själv på det här viset.

Vi önskar gruppen lycka till med uppsatsen. Skicka oss gärna ett exemplar när den är klar!

En annan som gjorde en miss var Mattias som hade ett mystiskt missat samtal.

Läs också om Josephine som blev blockad av Gunilla Persson och fick mycket uppmärksamhet på internet – eller om Viktor som skaffade sig en minst sagt udda tatuering.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du råkat göra en miss på en uppsats?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.