Harry skulle gömma sig på skoj – försvann spårlöst

Harry skulle skoja med kompisarna genom att klättra ner i en soptunna. Sedan försvann han spårlöst.


En video som sprids på nätet visar hur tre pojkar ska skoja till det genom att en av dem ska gömma sig i en soptunna. Men något går fel när de stänger locket.

I videon hörs ett ljud från soptunnan och när de skrattande kompisarna öppnar igen så är deras vän Harry spårlöst försvunnen.

Man kan höra hur Harry ropar på hjälp någonstans och kompisarnas skratt utbyts direkt i panik och en av dem skriker "kan du andas?".

Nu undrar hela internet vad som hände med Harry och hur det sedan gick. Eller om videon är fejkad. Det är fortfarande ingen som verkar veta säkert.

Men en gissning är att Harry kröp ner i en soptunna som har en underjordisk förvaring för sopor. Dessa finns i flera europeiska städer. När man slänger ner sin soppåse och stänger locket öppnas golvet upp så soppåsen trillar ner, enligt flera personer på internetforumet Reddit.

"Jag bor i Schweiz och här har vi sådana. De är till för hushållssopor mestadels och har en behållare under sig som hissas upp vid tömning" skriver en person.

I en gif kan man se hur det ser ut när behållaren lyfts upp ur marken. Och den är riktigt djup. "Killen hade tur att det redan fanns en massa soppåsar i tunnan som dämpade hans fall, annars hade han nog inte överlevt", skriver en annan person på forumet.

Bildkälla: Okänd

Huruvida videon är fejk eller riktigt vet dock ingen. Och hur Harry kom ut verkar ingen heller veta. Men förhoppningsvis fick historien ett lyckligt slut.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 15-årige Arthur som försvann men lämnade ett mystiskt brev och 11-åringen som försvann för tre år sedan – visade sig att han hållits nerdrogad av sin mamma.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du skojat om något som gick helt fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Polisen rapporterar om stöld, Tingsryd

"Matbutik, Väckelsång", skriver polisen på sin hemsida.