1 av 3
- Foto: Pexels/Pixabay (Montage)
2 av 3
- Foto: Pixabay
3 av 3
- Foto: Pixabay

Så stor del av internet är porr – och det är nog inte som du tror

Det flyger flera olika siffror runt när det kommer till hur mycket av internet är porr. Vi har svaret.


Internet svämmar över av porr. Enligt Pornhub kollades det på 5 599 000 000 000 timmar porr bara under 2016. Men det är ju på en enskild porrsajt – så hur ligger det egentligen till?

Giphy

Det bestämde sig sex- och relationsskribenten Michael Castleman ta reda på för Psychology Today. Vi börjar med lite bakgrund. Det låter kanske lite tråkigt – men det är riktigt spännande. Häng med!

De flesta rapporterna rörande porr på internet kommer från organisationer som har någon slags politisk agenda. Förvånande nog är det konservativa familjeorganisationer som är överrepresenterade som avsändare av statistiken.

Giphy

Vad innebär det då? Jo, de letar ofta fram statistik som passar ändamålet. De här grupperna vill att folk ska tro att internet är en snuskig plats som inte passar sig för barn. En sådan rapport kommer från Internet Safety 101 (en digitalt driven tankesmedja för konservativa familjevärderingar). I den rapporten finns statistik som att 88 procent av all porr online innehåller våld. Då har de inkluderat BDSM som har genomförts med samtycke.

Enligt den här gruppen är 30 procent av allt innehåll på internet porr. Liknande siffror kommer från grupper som Covenant Eyes. De menar att 2 miljarder sökningar handlar om porr och att 56 procent av skilsmässor sker för att någon har blivit beroende av pornografi.

Finns det något problem med den studien? Ja. De hänvisar inte till källor och siffrorna är lösryckta ur sitt sammanhang.

Nu till den viktigaste frågan – hur ser sanningen ut? Enligt en studie från National Science Foundation som årligen presenterar ny fakta så kollar 34 procent av alla män på porr. Den siffran kan tas med en nypa salt, men är ändå presenterad ur ett vetenskapligt perspektiv.

Giphy

Äntligen dags för det som alla verkligen vill veta – hur stor del av internet är porr? Svår fråga givetvis och det exakta procenttalet får vi nog aldrig fram. Men en stor studie som gjordes 2012 har kommit fram till det bästa svaret.

Neuroforskarna Ogi Ogas och Sai Gaddam kollade igenom en miljard mest besökta hemsidorna och hittade att 42 337 av dessa hade med sex att göra. Det är bara fyra procent av innehållet. Dessutom gjorde forskarna ytterligare ett nedslag.

De kollade nämligen hur många procent av alla sökningar online som var relaterade till porr. Svaret – 13 procent. När de frågade Bing, Yahoo och Google så blev svaret rundat upp till 15 procent.

Så svaret du kom hit för att få – mellan fyra och 15 procent av internet är porr. Så det så.

Läs också vilka porrsökningar som var populärast i Sverige under 2016 – eller läs vilken porr som kvinnor föredrar enligt statistik.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på porr?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.