Semesterbild igen.
Semesterbild igen.

Dan Bilzerians nya semesterbild gör folk rasande

Pokerproffset Dan Bilzerian möts av en stor hatstorm för en bild han har lagt upp på Instagram. Men det är inte av anledningen du tror.


Den amerikanska mediepersonligheten Dan Bilzerian lade förra veckan upp en bild på en tjej i bikini på sin Instagram. Något som har fått otroligt stor uppmärksamhet i sociala medier, med över 440 000 likes på bilden.

Men, det är inte av den anledning du antagligen tror. Det är nämligen ingen positiv uppmärksamhet hon har fått, vilket brittiska Mirror har skrivit om.

På bilden står Bilzerian bredvid kvinnan som sitter på en 100 år gammal galapagossköldpadda. Något som har väckt otroligt mycket kritik, med över 4 000 rasande kommentarer om att det inte är lämpligt att använda en utrotningshotad art för sina semesterbilder.

Bildkälla: Faksimil Instagram

"Det är hundra procent respektlöst – man behöver inte störa naturen så där. Bara ta en bild och gå vidare – men att sitta på den? Det är bara brist på kunskap," skrev en upprörd person i kommentarsfältet enligt Mirror.

Galapagossköldpaddan är den största landsköldpaddan som kan bli upp till 150 år gammal. En vuxen sköldpadda väger ungefär 300 kilo och blir en meter lång.

År 2012 avled galapagossköldpaddan Lonesome George som var en av de sista av sin art. Trots sin höga ålder, runt 100 år gammal, hittade han aldrig någon att para sig med.

Dan Bilzerian är pokerproffs och har över 20 miljoner följare på Instagram, där han delar med sig av sitt lyxliv – som ofta består av lättklädda kvinnor, erotiska orgier och dekadenta fester.

Bildkälla: Faksimil Instagram

Dan ska ha besvarat kritiken med:

"Sluta hålla låda, de som jobbade där sa att det är okej att sitta på dem", skriver Mirror.

Se fler bilder från Dan Bilzerians liv i bildspelet.

Läs även debattartikeln "Det var en gång en sexistisk man som hette Dan Bilzerian" och att han "aldrig skulle leda runt sin fru i koppel."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är kritiken mot Dan Bilzerian rättfärdigad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

1 timme sedan
En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.