Sonja Abrahamsson åker till Almedalen - i sin fantasi.
Sonja Abrahamsson åker till Almedalen - i sin fantasi.

"Vännerna skulle tro att jag är besatt av Olof Palmes ande"

KRÖNIKA. Sonja Abrahamsson om hur hon tolkar Almedalsveckan - genom sociala medier.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
SONJA ABRAHAMSSON

Sonja Abrahamsson är 26 år gammal, bor i Kungälv och har två barn.

Förutom att skriva krönikor för Nyheter24 bloggar hon på hejsonja.se, twittrar som hejsonja, gör radiokrönikor för Morgonpasset Helg.

Nu är Almedalsveckan i full rulle och nästan alla som jag bara känner på nätet är där. I mitt verkliga liv är det knappt någon som ens vet vart det ligger. Skulle jag ringa en av mina väninnor nu och börja minddroppa om senaste föredragen och talen därifrån skulle hon tro att jag blivit besatt av Olof Palmes ande och ringa räddningstjänsten.

Detta är ingenting som jag tynger henne för. När det kommer till mig själv skulle jag inte ha haft någon aning om vad Almedalsveckan är såvida jag inte haft twitter. Innan twitter trodde jag att politiker bara träffades officiellt i riksdagshuset i Stockholm och att resten tillhörde deras privatliv.

Eftersom Almedalen är en så viktig del av många människors liv och jag nästan önskar att jag också vore där så tänkte jag att jag ska skriva hur jag tror att en dag på Almedalsveckan är. Allt är baserat en uppfattning jag fått från social media.

Sonja i Almedalen, måndag 2 juli 2012:

Hej! Visste jag inte att jag är allergisk mot pollen så skulle jag tro att det är politiska agendor som jag inte tål. Utöver svullna bihålor har allt varit bra, Gotland är fint!

I dag såg jag Lars Leijonborg och Patrik Sjöberg tävla om vem som kunde gå längst med en anti scampi-badboll fastklämd mellan knäna. Lars Leijonborg snubblade och föll framstupa men det var Patrik Sjöberg som började blöda näsblod. Gudrun Schyman sprang då fram och torkade bort blodet med tusenlappar. Hon passade även på att informera om att det är så vården ser ut när det gäller män medan kvinnor får ta pengar från egen ficka för att köpa mensskydd som ändå är obekväma och värdelösa. En representant för menskoppar som råkade vara på plats slängde då försiktigt en menskopp mot henne som fastnade i hennes glasögon. Menskoppen blev därefter en rolig, ironisk associar som även cyniker och självutnämnda genier uppskattade att prata om. Nyheten om den svenska politikern som bär menskopp och stoppar ihoprullade tusenlappar i OS-hjältars näsborrar nådde därför ända till Singapore.

Har mått väldigt dåligt eftersom jag druckit på tok för många Almedalsdrinkar, men min kompis sa nu att de är alkoholfria samt botar urinvägsinfektion, till skillnad från vinet i roséfontänen där det är helt gratis att ta för sig bara man gillar Stoppa rasismen på Facebook.

Nej nu ska jag se Åsa Romson och Lasse Berghagen sjunga en duett om vård och omsorg.

Skriver mer i morgon! Hej!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!