Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.
Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.

Folk tycks räkna med att få bajs i tårtor

Nyheter24:s Erik Carlsson om matskandalerna ingen bryr sig om.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Erik Carlsson

Erik är nyhetsreporter på Nyheter24 med fokus på brott och straff. På tisdagar skriver han kolumn.

Här kan du läsa fler kolumner av Erik.

Twitter: @ErikCarlsson

Hjälp! Hästkött har upptäckts i lasagne, köttbullar och hamburgare! 

Så har det låtit i medier världen över de senaste veckorna. Matskandal efter matskandal har uppdagats men folket har haft förtvivlat svårt att bry sig. Försäljningssiffrorna visar att kunderna handlar frysta färdigportioner precis som förr.

Inte ens när det under tisdagen hittades avföringsbakterier i Ikea-tårtor höjde tidningsläsarna på ögonbrynen.

Medierna har visserligen gjort sin plikt och rapporterat flitigt. Men allra mest uppmärksamhet har matskandalerna fått av de tusentals lustigkurrar som fortfarande envist klamrar sig fast vid "Hästar finns inte"-skämtet (som för övrigt slutade vara roligt för flera månader sedan).

Anledningen till skämten och det bristande engagemanget är dessvärre att matskandalerna inte verkar ha kommit som någon nyhet för någon. 

"Vem bryr sig?"
"Vad trodde ni?"
"Det är bara lite häst."

Många bryr sig helt enkelt inte om vad deras Findus-lasagne innehåller. Vi vet att innehållet egentligen inte är särskilt bra för oss – och vad spelar det då för roll om det är hästkött eller något annat dåligt?

Att vi inte bryr oss om innehållet i de varor vi köper är nästan den största skandalen.

***

Den 17 mars är det premiär för briljanta "Mästarnas Mästare" på SVT. Magdalena Forsberg, Mikael Appelgren, Jesper Blomqvist, Mats Näslund och Bernt Johansson är ju oklanderliga namn. 

Men till nästa säsong kräver jag att Magnus Samuelsson tillfrågas och tackar ja. En sann idrottare som blivit Sveriges starkaste man nio gånger och världens starkaste man en gång. Skulle ge välbehövlig krydda till programmet.

***

"Silver Linings Playbook" – "Du gör mig galen!" på svenska – är en fantastisk komedi som inte förväntar sig att jag ska skratta åt någon som ramlar och slår sig. Tack för det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!