Nyheter24:s Mohamed Touzari.
1 av 2
Nyheter24:s Mohamed Touzari.
Calle Åberg från Paradise Hotel.
2 av 2
Calle Åberg från Paradise Hotel.

Jag hade skämts om jag var din mamma, Paradise Hotel-Calle

"Om jag som åskådare skäms - vad gör då din mamma?"


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Följ Nyheter24:s Mohamed Touzari på Twitter här: @mohamedtouzari 

Att Paradise Hotel är ett program som präglas av sexism är knappast någon hemlighet. Av någon anledning fortsätter man ändå att kolla. Sen om man skrattar med dem eller åt dem är en annan femma.

Under måndagen checkade Paulina "Paow" Danielsson, 21, in på hotellet igen. Paulina som var med redan i förra säsongen och är känd sedan tidigare skapade, utan överdrift, kalabalik när hon checkade in på hotellet för andra gången. Killarna blev helt lyriska och tjejerna blev svartsjukare än svartsjukan själv. Något som tyvärr grundar sig i ett uråldrigt patriarkat som gör att tjejerna ständigt tävlar mot varandra.

Någon som var minst sagt upprymd över Paulinas medverkan var deltagaren Calle Åberg, 20. 


Samma kille som sa till Kristian att han kunde få ta Saga efter honom som om hon vore någon slags docka. Samma kille som hittade på historier om den numera utslagna deltagaren
Jasmine Schrewelius som lämnade huset självmant efter att få ha utsått mobbning genom halva säsongen.

Med andra ord: Calle är ett svin som borde ha åkt ut den sekunden han klev in.

Under gårdagens program så talade han ständigt om hur mycket han ville ligga med Paulina och var inte blyg med att framställa henne som ett sexobjekt och ingenting annat. Han fortsatte med att prata om Evelina, en annan tjej i huset som han tidigare fattat tycke för. Han berättar om hur man bara träffar en sådan tjej i livet. Något som dock inte hindrade honom från att kort därefter ligga med Paulina – senare i samma avsnitt. Något som lämnade Evelina helt förkrossad i rummet bredvid.

Det går nog att säga att killarna i årets Paradise Hotel, Calle i synnerhet, representerar den stereotypa mannen. Mannen som sitter bredbent i kollektivtrafiken, mannen som tycker att samhället redan är jämställt och mannen som inte ser på kvinnor som något annat än ett objekt. En typiskt vanlig man helt enkelt.

Jag har då en fråga till Calle: vad säger din mamma om allt det här? Vad säger din mamma om att hennes son objektifierar kvinnor, likt hon själv, öppet i tv? Att han behandlar dem som trasdockor och därefter får en ryggdunk av sina grabbiga polare som hyllar hans beteende. 

Om jag som åskådare skäms – vad gör då din mamma?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Paradise Hotel sexistiskt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.