Messiah Hallberg.
Messiah Hallberg. - Foto: Nyheter24

Kvinnohatet mot Irena visar en av nätets avskyvärda sidor

Vad kan vi egentligen göra utom att krama våra söner lite extra?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Messiah

Följ honom på Twitter här.

På Instagram hittar du honom här.

Eller här på Facebook.

Läs intervjun med honom om hans nya roll som krönikör här.

Du kan läsa en längre intervju med Messiah här.

Den här sidan samlar många intressanta människotyper. Mest fascinerande är de arga männen. De är många och de är jättearga. Det är svårt att veta exakt hur den här huvudlösa gruppen fungerar och reagerar, men man vet att man inte vill ha dem efter sig. 

För de har visat sig vara väldigt enträgna. 

En skribent på den här sidan, Irena, skrev en text om att den nya Zlatan-dokumentären saknade kvinnor, både framför och bakom kameran. Höll jag med henne om krönikan? Nope, inte helt. Poängen finns där absolut, men jag tror att gå på strukturerna högst upp i den manligaste av världar är att missa målet. 

Men det är här våra tillvägagångssätt skiljer sig. Jag läste hennes text och tänkte: ”jag håller inte riktigt med” och gick vidare med min dag. Några av er läste den och tänkte: ”jag blir så förbannad att jag ska skriva ett grammatiskt felaktigt dödshot till horan.” 

Vilket får mig att undra hur ni går genom livet i övrigt? Hur är det möjligt att undertrycka all den ilskan i er vardag? Om något så litet får er att brusa upp så. Men sen rasas det. Och helt plötsligt diskuteras allt annat än sakfrågan. Med ens börjar man se MÖNSTER! Det är fel på samhället! Sverige! Kvinnorna! Feminismen! Männen som inte längre är män utan har gett efter för feministerna! Låtsas-män! 

Det behövs bara en liten gnista, som en strömbrytare man slår på och SEN FÖR I HELVETE kommer den fram. Den våldsamma sidan, den kvinnohatande sidan. Nätet är en uppfinning som gjort mycket gott men det är också en plats som har belyst människans mest dåraktiga, småaktiga, avskyvärda sidor. 

Och vad kan man egentligen göra åt det? Förutom att krama våra små söner lite extra. Tala om för dem att de duger som de är. Så att de kanske en dag, om de blir oense med en kvinna, kan tala för sig på ett sakligt, tydligt sätt och hålla en trevlig ton. 

Ni vet, som en ”riktig man”.

/
/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.