1 av 4
- Foto: Tomas Oneborg
Richard Jomshof (SD)
2 av 4
Richard Jomshof (SD) - Foto: Tomas Oneborg
Björn Söder (SD) och Jimmie Åkesson
3 av 4
Björn Söder (SD) och Jimmie Åkesson - Foto: Tomas Oneborg
Erik Almqvist (före detta SD) och Kent Ekeroth (SD)
4 av 4
Erik Almqvist (före detta SD) och Kent Ekeroth (SD) - Foto: Tomas Oneborg

Bild visar: Här lunchar Jimmie Åkesson med kända rasister

SD:s partiledare har tidigare varit besparad skandaler om honom själv, men nu kan Nyheter24:s Totte Löfström avslöja en bild från 2010 som visar hur Jimmie Åkesson lunchar med fyra välkända rasister.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef hos Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @tottelofstrom

Falangstriderna i Sverigedemokraterna rasar för fullt, och avslöjandena om olämpliga uttalanden haglar. De som fått mest skit riktat mot sig är ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand, samt SD Stockholms ordförande William Hahne.

Dessa två riskerar att bli uteslutna ur partiet när medlemsutskottet har möte i slutet av april, och skälet uppges vara att de ska ha haft samröre med högerextrema personer och organisationer som SD:s partiledning inte vill förknippas med.

Men efter idogt grävarbete kan jag nu avslöja en bild som klart och tydligt bevisar att även partiledaren själv, Jimmie Åkesson, har samröre med rasister.

Från en högst ohemlig källa (TT:s bildarkiv) har jag fått tag på en bild som visar hur Jimmie Åkesson äter lunch med inte mindre än fyra kända rasister med toppositioner inom extremhögern.


Bildkälla: TT

På bilden ser vi Richard Jomshof (SD), Björn Söder (SD), Erik Almqvist (före detta SD) och Kent Ekeroth (SD). Alla fyra har mycket starka kopplingar till det rasistiska partiet Sverigedemokraterna.

Hur detta påverkar förtroende för Jimmie Åkesson återstår att se, men jag utgår ifrån att det här ärendet blir en fråga för partiets medlemsutskott. Kanske leder det till och med till en uteslutning av partiledaren?

Till Åkessons försvar kan väl sägas att det är svårt att inte umgås med rasister när man är partiledare för ett rasistparti. Men å andra sidan bör bör väl samma regler gälla alla medlemmar, även om man råkar befinna sig i den falangen partiledningen gillar?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Jimmie Åkesson avgå nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?