Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl
Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl - Foto: Nyheter24

Nej, jag vägrar betala en nazists lön

"Sitter du i ett brinnande hus ska du inte behöva oroa dig över om brandmannen som kommer till platsen tycker att ditt liv är tillräckligt mycket värt."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Karl-Anders Lindahl

Karl-Anders är politisk reporter och krönikör på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @KarlandersL

Jag gillar att betala skatt. Really, I do. Jag tycker det är rimligt att man går ihop tillsammans och betalar för sånt som alla behöver.

En sak jag mer än gärna betalar för är räddningsstjänst. Att vi ska ha en fungerande polis, ambulans och brandkår är en självklarhet, och jag tror de flesta av oss kan skriva under på det.

Men jag tänker fan inte stå och se på när en högt uppsatt nazist ska gå runt och kalla sig för allmänhetens beskyddare.

I dag blev det känt att en högt uppsatt man i militanta Svenska Motståndsrörelsen tagit anställning som brandman på en station i Ångermanland. I byn finns det enligt Sveriges Radio cirka 60 asylsökande, och nya flyktingar ska vara på väg.

Ett grundläggande krav för att jobba inom räddningstjänsten borde ju vara att man INTE har en ideologi som helt och hållet grundar sig på en tanke om den vita härskarrasen, om att den vita människan är mer värd än alla andra.

Du kanske inte behöver vara en superfin människa, eller världens snällaste, men om du kommer fram till ett brinnande hus så ska du tycka att alla människor där inne är värda att rädda. Oavsett hudfärg.

Sitter du i ett brinnande hus ska du inte behöva oroa dig över om brandmannen som kommer till platsen tycker att ditt liv är tillräckligt mycket värt.

Åsikter ska inte spela någon roll när man söker jobb, kanske du tänker. Men jo. Är du anställd av folket för att skydda folket ska du inte vara nazist. Punkt.

Så länge man sköter sitt jobb är det väl lugnt, säger du då.

Jag vill inte sitta och vänta på att se om den här människan sköter sitt jobb eller inte, när vi får reda på hur mycket ideologin spelar in kan det faktiskt redan vara för sent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

Støre möblerar om i regeringen

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.