Vad händer om polisen tvingas börja om sökandet?
Vad händer om polisen tvingas börja om sökandet? - Foto: Nyheter24/tt bild

Mardrömmen: Ett ouppklarat fall

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl om tankarna som just nu skrämmer hela Sverige.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har nu gått en vecka sedan två bröder häktades, på sannolika skäl misstänkta för mordet på Lisa Holm. Lisa Holm som bara fick bli 17 år gammal.

Händelserna som utspelades utanför Lidköping för tre veckor sedan har skakat hela Sverige, och allra in i det sista hoppades vi att allt skulle få ett lyckligt slut.

Men så kom det fruktansvärda beskedet. Lisa Holm levde inte längre.

Jag vet inte hur du kände när du fick reda på att polisen gripit två personer. Jag tror många mitt i all sorg, ilska och kaos kände en viss lättnad. Nu kanske de skyldiga skulle få sitt straff, nu skulle vi veta mer om det fruktansvärda. Kanske vi till och med skulle få veta varför. Varför?

Men allt eftersom tiden går, tror jag många med mig har börjat få en orolig känsla i magen. Tänk om det är fel personer som gripits? Enligt advokaterna är den tekniska bevisningen väldigt bristfällig, och experten Leif GW Persson har för Nyheter24 redogjort för hur otroligt ovanligt den här typen av brott är. Tänk om de skyldiga fortfarande finns där ute? Vad händer om polisen tvingas börja om sökandet? Har spåret kallnat?

Och så kommer tanken på mardrömmen – tänk om det aldrig blir en fällande dom? Vad kommer det göra för det nationella traumat? Och framför allt: Hur kommer det påverka bygden där Lisa levde och dog? Vad händer med sår som aldrig läker? Vad kommer de anhöriga att tänka? Vem ansvarar för deras ofattbara börda?

Jag vet inte om bröderna är skyldiga. I nuläget vet vi väldigt lite. Men jag hoppas att de skyldiga döms och får sitt straff. Annars kanske mardrömmen aldrig tar slut.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!