Emma Lindström.
Emma Lindström. - Foto: Ellinor Svensson

Forsätt baka bullar, Jessica – det är ingen som har bett dig sluta

Nyheter24:s Emma Lindström svarar Jessica Brüün.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emma Lindström är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter:@emmalindstr_m.

Jessica Brüün, jag vill hälsa dig grattis till ditt liv. Grattis till en tillvaro där du aldrig har behövt gå utanför några ramar. Grattis till att du föddes rakt in i den snäva normen.

I Metro skriver du att du vill baka bullar och raka fittan och låta din man byta däck på bilen och leka med motorsågen. Du skriver att du tycker det är helt okej att din man tjänar mer pengar eftersom du valt bort karriären. Du skriver att det är så er familj fungerar bäst.

Av någon anledning har du fått uppfattningen att det inte är okej att leva som du gör. Jag undra vad du gjort i ditt liv, vilka erfarenhet du har. Har du någonsin testat att gå emot strömmen? Har du någonsin, på riktigt, känt i hela din kropp att du inte är accepterad på grund av något du inte kan hjälpa?

När du skriver att alla borde få vara som de vill, samtidigt som ditt liv är som gjort efter vår heteronorm och smala, smala bild av hur kärnfamiljen ser ut, förringar du alla de personer som inte får plats i den här bilden. Du skriver "Det spelar ingen roll vad du har för bakgrund, ursprung, hudfärg, sexuell läggning, yrke eller åsikt, du är inte mer eller mindre värd än någon annan" och jag förstår inte hur du kan vara så blind. Kan du inte se rasismen som finns i vårt samhälle? Kan du inte se hur HBTQ-personer ständigt utsätts för hatbrott?

"Det kan inte vara lika för alla." skriver du och tro mig när jag säger att nej, det är inte lika för alla. Du har det många gånger bättre än andra människor bara genom att vara dig själv. Gå och var en tacksam fru, helt ärligt så bryr jag mig inte. Men jag vill passa på att säga grattis, grattis till att du föddes till någon som aldrig behövt kämpa för någonting.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.