Gustav Holmström
1 av 2
Gustav Holmström - Foto: Nyheter24
2 av 2

Polisens knarkråd på Facebook får det att snurra i huvudet

Nyheter24:s Gustav Holmström har läst på polisens Facebook om hur man upptäcker att ens barn knarkar. Det verkar inte jättesvårt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Gustav Holmström

Gustav Holmström är utvecklingschef på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Alltså, det är inte enkelt att vara med i sociala medier – det vet alla. Vilket betyder att det ibland bara blir tokfel. Typ som för polisen i norra Lappland som försökte göra unga och föräldrar en tjänst genom att berätta lite om hur man upptäcker att ens barn pysslar med droger.

Så den 21 september slängde man upp en bild som tycks vara ett samarbete med kommunen och brottsförebyggande rådet om faktorer "som kan ge en tidig upptäckt av droganvändning hos unga".

Facebook

Där finns flera vassa tips – visste du till exempel att det är ett varningstecken om barn inte vill hänga med på till exempel släktträffar? För annars är det ju alla icke knarkande-kids favoritsysselsättning.

Vi blir även upplysta om att det kan vara ett sätt att tidigt upptäcka ett barns droganvändande om man märker att barnet i fråga säljer sexuella tjänster i utbyte mot droger. Klassiskt drogigt, och också ett enkelt sätt för föräldrar att märka om det börjar gå snett. OM ditt barn säljer sexuella tjänster i utbyte mot droger KAN det alltså vara ett tecken på att ditt barn använder droger.

Också det skumma beteendet att "surfa på sidor" är något som man ska hålla ögonen på som förälder.

Samt det allra viktigaste – är ditt barn alltid "helt oskyldig", ja då kan det vara ett sätt att märka att barnet knarkar. Tänk på det, föräldrar.

Och polisen kanske ska tänka lite på vad man pysslar med på Facebook, vad vet jag.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.