Nyheter24:s Emma Lindström ska ha en BH-fri vecka.
1 av 3
Nyheter24:s Emma Lindström ska ha en BH-fri vecka. - Foto: Nyheter24 / TT
Varför tvingar en sig själv att bära BH?
2 av 3
Varför tvingar en sig själv att bära BH? - Foto: Ap / TT
Emma Lindström.
3 av 3
Emma Lindström. - Foto: Tom Jerry Boman

Därför kommer jag att ha en helt BH-fri vecka

Nyheter24:s Emma Lindström inleder sin vecka utan BH i dag.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den bästa känslan jag vet är den av att ta av sig BH:n efter en lång dag. Varje gång frågar jag också mig själv varför jag har på mig den från första början.

Är jag hemma har jag aldrig det obekväma plagget, men varje gång jag går hemifrån väljer jag av någon anledning att ta på mig den. Jag har små bröst så för min del handlar det aldrig om att jag behöver en brösthållare. Ändå har jag lärt mig att jag behöver ha det på mig.

Det är obekvämt, BH:ar är ofta dyrt och det måsta användas konstiga tvättpåsar när jag ska tvätta. Men främst så är det ett plagg jag har på mig för att ingen ska se igenom min tröja och ana mina bröst. Därför har jag bestämt mig för att skippa BH under en vecka.


Bildkälla

Jag är trött på att jag väntas ha ett extra skydd mellan min kropp och min tröja och försöka skapa illusionen av att min bröst har en perfekt form. Mina bröst ska inte sexualiseras och inte heller behöva döljas mer än mäns bröst måste täckas.

Vissa går alltid utan BH – för dem är det ingen grej – men för mig är det en utmaning och jag vet att jag inte är ensam om att känna så. Jag kommer inte bränna några BH:ar men jag komma kunna känna mig befriad när veckan är slut. Min förhoppning är att jag inte längre känner mig tvingad att ha på mig någonting som inte fyller någon som helst funktion för min del.
BH
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du BH?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.