Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på kränkta människor.
1 av 2
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på kränkta människor. - Foto: Tom Jerry Boman/Pixabay
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.
2 av 2
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz. - Foto: Tom Jerry Boman

Kan inte alla sluta vara så sjukt kränkta hela tiden?

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill inte nämna några namn, men han gör det ändå. En massa namn.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Teodor Stig-Matz är väderpresentatör och debattredaktör på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @kycklingkiev

Sverige blir ett mer och mer kränkt land. Politik handlar inte längre om att komma med bäst förslag, det handlar om att visa att motståndaren pissar mer på dig än vad du pissar tillbaka. Allt för att främja den ideologi du bestämde dig för att följa när du var 14 och gick med i ett ungdomsförbund för att få ligga.

Vänstern är kränkt för att högern ifrågasätter dem. Högern är kränkt för att vänstern ibland ifrågasätter deras ifrågasättande med hårdare ord än "ifrågasätta".

Identitetsvänstern är kränkt för att någon vågar skämta på deras bekostnad. Komikerna som skämtar är kränkta för att identitetsvänstern vågar visa att de blir kränkta.

Israelvänner är kränkta för att Palestinavänner har mage att kritisera deras favoritland. Palestinavänner är kränkta för att någon vågar kalla dem, de snälla fina vänstermänniskorna, för antisemiter.

Veganer är så kränkta att de kommer avbryta dig mitt i din måltid för att tala om det. Köttätare är så kränkta att de kommer ställa sig och dela ut cheeseburgare när skolorna har köttfri måndag.

Landsbygden är kränkt för att ingen bryr sig om landsbygden. Mediafolk i Stockholm är kränkta för att någon vågar påstå att de inte bryr sig om landsbygden.

Vissa verkar inte göra så mycket annat än att vara kränkta (hej Joakim Lamotte, hej Niklas Svensson, hej Hanif Bali, hej Kawa Zolfagary, hej Lars Beckman, hej Alicia Dickner, hej @yb_sodermalm, hej Fredrik Virtanen, hej Jonas Gardell, hej @blisk, hej Alex Schulman, hej Björn Häger, hej Hanne Kjöller, hej Anders Lindberg, hej Richard Herrey, hej Katrin Zytomierska, hej Martin Soneby, hej Kringlan Svensson, hej Christer Sandelin, hej Ivar Arpi, hej Emanuel Karlsten, hej Thomas Engström, hej hela jävla Nöjesguiden, hej Sanna Rayman, hej Åsa Linderborg, hej Henok Achido, hej Sakine Madon, hej Daniel Suhonen, hej Kakan Hermansson, hej Lars Ohly, hej Jenny Bengtsson, hej Paulina Neuding, hej Soran Ismail, hej Alexander Bard, hej Jack Werner, hej Daniel Swedin, hej makarna Uvell, hej Yasri Khan, hej alla supportar till ett Stockholmslag i fotboll, hej polisen, och hej alla som är kränkta över att de inte är med på den här listan).

Andra bestämde sig för att knåda ihop sin gemensamma offermentalitet till ett politiskt parti. Det partiet stöds av över 20 procent av befolkningen, men de är inte ens värda att nämna.

---

Saknar du någon på listan? Dela texten och tagga på Twitter!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du kränkt nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.