Krönika
1 av 2
Joakim Lundell "Jockiboi" blir ifrågasatt - Foto: jonnafyhr/faksimil
Krönika
2 av 2
Kvinnan ifrågasätter "Jockiboi" - Foto: jonnafyhr

Det här är varför du har fel, Joakim "Jockiboi" Lundell

Det du skriver bidrar till våldtäktskulturen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under måndagen kom det ut printscreens på Twitter på en chatt mellan en tjej och Joakim "Jockiboi" Lundell. Det här var efter Joakim skrivit en status på Facebook där han tycker att Zara Larsson hatar oskyldiga människor för att hon skrivit en tweet som lyder:

"Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar."

Det du och andra män måste förstå är att 98 procent av ALLA våldtäkter begås av män. Det är fakta. Vi har ingen aning om vilka ni 98 procent är när vi går ute. Det står väl för i helvete inte på er. Ni har inte en tröja där det står "jag våldtar".

Vad skönt det hade varit för oss i så fall. Vi skulle veta vilka vi ska undvika att prata med på krogen och vilka vi ska ta en omväg för när vi möter er. Men det står ju inte på er. Därav vår generalisering. För vi har ingen aning.

Det du också måste förstå är att du är en förebild för mestadels unga killar. Unga killar som växer upp, tittar på dina videos och ser dig som sin största förebild. Det här är unga killar som en dag står där med sitt killgäng där någon drar ett sexistiskt skämt. Vi vill lära dessa killar att det inte är kul. Men med dina uttalanden blir det precis tvärtom. Med dina uttalanden så förstår de inte. Med dina uttalanden, Joakim, så står de där med sitt killgäng och skrattar.

Det som jag är mest förvirrad över är att du i juni startade en stiftelse för unga utsatta kvinnor. Du ska stå bakom oss. Förstå problemen. Varför annars startade du den här stiftelsen?

Var det bara ett skämt? Eller försökte du samla feministpoäng?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.