Det ska bli hårdare tag mot skolk, lovar utbildningsminister Gustav Fridolin.
1 av 3
Det ska bli hårdare tag mot skolk, lovar utbildningsminister Gustav Fridolin. - Foto: TT/ TT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT

Lisa Aggeborn: Det är inte skolk som är problemet, Fridolin, det är du

"Det är inte skolket som gör att Sverige på samma gång halkar efter kunskapsmässigt och rekordhöjs när det gäller nivåerna av ungas ohälsa".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Lisa Aggeborn är redaktör på Nyheter24.

Skolket ska stoppas! Det är det nya direktivet från skolminister Gustav Fridolin. All frånvaro ska anmälas till föräldrarna.

Jag tänker inte ens gå in på varför det förslaget är fullständigt förödande för massor av barn. Jag har jobbat inom skolan och sett paniken i vissa barns ögon när någon form av kontakt med föräldrar diskuteras. Det är bland det jobbigaste jag överhuvudtaget sett, och bara för att bespara dem, som redan straffats med våldsamma eller på annat sett hemska föräldrar, bör det här förslaget skrotas.

Men det här förslaget är minst lika dåligt för alla andra, skolkarna som inte skolkar för att det är trassligt hemma utan för att skolan på ren svenska är kass.

Det är inte skolket som är problemet. Att barn är i skolan har inget värde i sig. När skolan bara blir förvaring så tappar den all sin mening. Då blir resultatet elever som går ut och aldrig får nytta av sin skolgång, för de lärde sig aldrig något.

Det är inte skolket som gör att Sverige på samma gång halkar efter kunskapsmässigt och rekordhöjs när det gäller nivåerna av ungas ohälsa. Det är inte skolket, utan det handlar om att många skolor är helt jävla omöjliga att få en utbildning från.

Mer piskor, mer hemringningar, mer straff är inte svaret. Gör skolor möjliga att vara i, möjliga att arbeta i och möjliga att känna sig trygga i. Jag lovar att närvaron kommer att höjas då.

Det är inte skolket som är problemet. Det är politiker som du, Fridolin, som är det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Fridolin problemet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.