Här försvinner Hannas haka.
1 av 3
Här försvinner Hannas haka. - Foto: Matilda Andersson
Här försvinner Hannas "spritfeta rygg" - utan minsta möjliga ansträngning.
2 av 3
Här försvinner Hannas "spritfeta rygg" - utan minsta möjliga ansträngning. - Foto: Matilda Andersson
Hanna säger att hon älskar att förändra och experimentera med kroppen.
3 av 3
Hanna säger att hon älskar att förändra och experimentera med kroppen. - Foto: Matilda Andersson

Skönhetsingrepp är till för lata människor

KRÖNIKA. Nyheter24:s reportrar följer med bloggerskan på fettsugning och inser att latheten övervinner allt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag har jag fettsugit handen. Eller i vilket fall provat på att "skulptera" den.

Nyheter24:s nöjesreporter Sanna Eriksson hade bokat dejt med bloggerskan Hanna Widerstedt när denna skulle fettsuga sig och jag valde att följa med. Har skrivit flera artiklar om plastikkirurgi och skönhetsingrepp men aldrig varit med på plats. Tänkte att det är väl på tiden.

Vi tar tunnelbanan ut till någon förort och går vilse i ett bostadsområde innan vi inser att den så kallade kliniken faktiskt ligger i ett av de tråkiga husen. Två trappor upp och in i en omgjord lägenhet.

Inte riktigt som jag tänkt mig. Sköterskan har visserligen vit rock och textilierna är mörklila, men jag hade föreställt mig någt flådigare. Men så är det ju också en bloggerska som blivit erbjuden gratis behandling (i utbyte mot ett visst antal blogginlägg).

Det är ingen regelrätt fettsugning som Widerstedt ska göra, det här är "kroppskulptering". Enklast beskrivet som en slags sugproppar som spränger sönder fettceller och minskar kroppens omfång.

Bloggerskan lägger sig på britsen och sköterskan börjar med att suga bort hakan. Därefter blir det ryggen - för att få bort fettveckan (och nej, hon har egentligen inga).

Under tiden som sköterskan jobbar och Hanna snackar om kommande ingrepp; "brösten och läpparna minst tusen gånger till" får jag och Sanna chansen att känna hur det känns. Vi sträcker fram varsin hand och sköterskan sätter dit maskinen. Det suger till och jag antar att jag i detta då förlorade en fettcell i handflatan.

När behandlingen är klar har Hannas höftmått minskat med sex centimeter, och enligt sköterskan kommer det att vara bestående. Bloggerskan är sjukt nöjd. Jag är skeptisk. På 40 minuter lyckades hon bli av med något som i normala fall borde ha tagit ett halvårs träning.

Hanna orkar inte träna. Hon älskar att supa "men man blir ju spritfet" och hon vill vara smal och snygg "lite seriefigursfomer". Hon är förbannat lat helt enkelt. Hon vill vara snygg men pallar inte anstränga sig. Inte mer än att åka kollektivt i en timme för att ligga på en brits i 40 minuter.

Och här tror jag att vi ser det.

När det gäller skönhetsingrepp på människor som varken varit med om någon olycka eller blivit födda med missbildningar, utan som bara blivit fixerade av att justera en redan frisk kropp handlar det allt som oftast om ren lathet. Man vill fortfarande uppnå hysteriska skönhetsideal och pinnsmal midja, men orkar inte kämpa. Då är det lättare att ligga på brits och få fettet bortsuget.

Varsågoda latmaskar, skönhetsindustrin är till för er.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!