Nooshi Dadgostar (V) medverkar i "24 Frågor".
Nooshi Dadgostar (V) medverkar i "24 Frågor". - Foto: Christine Olsson/TT och Per Karlsson/TT

Nooshi Dadgostars pik mot Ulf Kristersson: "Vill helst lägga på"

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" får partiledarna chansen att, i ett fiktivt scenario, ge sina politiska motståndare nya jobb.
– Prat, prat, prat och stora leenden, säger Nooshi Dadgostar (V) när hon placerar ut M-ledaren Ulf Kristersson som försäljare.


När Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar medverkar i Nyheter24:s podcast "24 Frågor" ställs hon, likt övriga partiledare och politiska företrädare, inför ett fiktivt scenario.

Här kan du läsa varför Nooshi Dadgostar tycker att du ska rösta på just Vänsterpartiet i valet 2022.

Nooshi Dadgostar: "Prat och stora leenden"

I det fiktiva scenariot är ingen av de nuvarande partiledarna aktiva politiker. I stället är de arbetssökande och Nooshi Dadgostar jobbar på Arbetsförmedlingen. Det finns tre lediga tjänster att tillgå – polis, stå upp-komiker och telefonförsäljare – och alla uppfyller kraven. Vem placerar V-ledaren i vilket yrke?

– Stå upp-komikern är rätt given. Det blir Annie Lööf. Hon säger så roliga saker om mitten och så, som alla tycker känns väldigt kul bara. Det känns inte så verklighetsnära, säger Dadgostar med ett skratt.

I yrkesrollen som polis passar Magdalena Andersson bäst, enligt Dadgostar.

– Hon känns som en väldigt ordningssam person som inte ger uttryck för så mycket känslor och är ganska känslomässigt frånvarande, så det kanske är bra, säger hon och fortsätter:

– Och sen hade vi en försäljare. Det tror jag att Ulf Kristersson skulle fixa. Han är ju en "talker" tycker jag. Det är mycket snack. Prat, prat, prat och stora leenden, men inte något som folk egentligen behöver och man vill helst lägga på. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Nooshi Dadgostar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!